Idag testade jag att göra kotletter i Crock-Poten & WOW de blev så goda speciellt såsen som man gör av det som kotletterna ”kokar” i.
Receptet kommer från Ellen Schutz
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 4 kotletter med ben
- 1 stor gul lök
- 4 msk kalvfond
- 2 dl vatten
- 1dl rödvin
- 2 msk soya
- Salt & peppar
- Färsk timjan & rosmarin
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Placera kotletterna i Crock-Poten. Det är okej att överlappa men stapla dem inte helt på varandra.
- Grovhacka löken i klyftor och lägg över kotletterna.
- Blanda vatten, fond, soja & vin i en skål häll sedan över kotletterna.
- Lägg de färska örterna på toppen.
- Sätt igång Crock-Poten på slowcooking. Jag körde på hög i 2 timmar & de blev så möra att de gick sönder när jag lyfte upp dem. Vill du hellre göra det långsamt så kör på låg effekt i 4-5 timmar.
- När kotletterna är klara lyft ur dem och red av såsen. Ev salta & peppra. Jag behövde inte krydda något alls såsen blev såååå god!
- Servera med rostade rotfrukter.
Diskussion om Kotletter med en touch av höst
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Muckalica – Serbisk köttgryta
schedule40+10 min
Köttfärs med Pasta Penne
schedule7m
Pulled pork med vildsvin à la Matgeek
schedule40m
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot