En lätt efterrätt som kompletteras med vaniljglass.

Recept av Phil Vickery.

Inga kommentarer »
Ingredienser

Ingredienser

  • 2 stora citroner
  • 7,5 dl kokande vatten
  • 225 g strösocker
  • 4 msk grovhackad färsk ingefära
  • 1 tsk färsk röd chili
  • 2 kanelstänger
  • 5 eller 6 mogna Williams eller Comice päron
  • 6 små bitar konserverad ingefära, med sockerlag, (valfritt)
  • Servera med vaniljglass
Maila inköpslista
Gör så här

Gör så här

  • Skala citronerna med en potatisskalare och pressa ut saften.
  • Häll ner det kokande vattnet i stengodsgrytan. Tillsätt socker, färsk ingefära (valfritt), chili, kanel, citronskal och saft, sätt på locket och värm upp.
  • Skala under tiden päronen, men lämna kvar stjälkarna. Stick in en äppelpipa (urkärnare) i päronens ände och vrid för att ta ut kärnhuset.
  • Sätt de skalade päronen i den varma sockerlagen. Sätt på locket och koka i 3-4 timmar på Låg inställning (1-2 timmar på Hög inställning) eller tills päronen är mjuka.
  • När de är kokta, tag försiktigt ur päronen, dela dem mitt itu och servera med vaniljglass, lite hackad konserverad ingefära och sockerlag.

Diskussion om Kryddigt pocherade päron

Lämna ett svar

UTFORSKA MODELLER

Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.

CROCK-POT SKOLAN

Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.

Lär dig mer om Crock-pot