Amerikansk ananaskyckling
Amerikansk ananaskyckling
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Amerikansk ananaskyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En rätt som härstammar från Hawaii och består av krispig kyckling, färska ananasbitar, lök och paprika. Den tar 15 minuter att preppa och är en perfekt rätt att ha på buffébordet eller att äta en varm sommardag!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Kycklinglår (med ben och skinn på)
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, skuren i 1 cm bitar
  • 5 dl ananas skuren i 1 cm bitar
  • 1 gul lök, skuren i 2 cm bitar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 msk honung
  • 2 msk sojasås
  • 1 dl mörkt brunt socker
  • 2 tsk sesamfrön, valfritt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • persilja, för garnering
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Använd en stekpanna eller om du har en innergryta av metall, bryn kycklingen på båda sidor i 3-5 minuter så att den får fin färg.
  • 2. Lägg ananas och lök på botten av Crock-Poten. Blanda sedan i honung, sojasås, brunt socker, riven ingefära och vitlök. Lägg sist i kycklingen.
  • 3. Koka på låg i 5 timmar eller hög i 3 timmar.
  • 4. Rör ut majsstärkelsen i en matsked vatten, häll det i slowcookern. Lägg i paprikan och låt den koka i ytterligare 30 minuter medan du t.ex. kokar ris.
  • 5. Servera med persilja för garnering om så önskas.
Näringsinformation
Calories: 193g
Carbohydrates: 47g
Protein: 1g
Salt: 513mg
Kalium: 158mg
Fibrer: 1g
Socker: 42g
Vitamin A: 18.6g
Vitamin C: 49.1g
Kalcium: 4.2g
Järn: 4.5g