Äppledessert med kolasås
Äppledessert med kolasås
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 2h tillagningstid

Äppledessert med kolasås

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Efter att jag har gjort denna enkla Slow Cooker-äppeldessert gör jag kanske aldrig en vanlig äppelpaj igen. Alla smaker av äppelpaj finns här! Jag kavlar ut pajdegen, penslar med mjölk och strör över kanel och socker. Sedan skär jag den i remsor och gräddar.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 5 skalade och tärnade äpplen
  • 350g karamellsås (O'Hoj Salted Caramel tub)
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 nypa mald muskot
  • 1 nypa salt
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 400g fryst pajdeg
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk socker
  • 0,5 msk kanel
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tillsätt äpplen, karamellsås, kanel, muskot och salt i en Crock-Pot som är 3 liter eller större. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, häll i grytan.
  • 2. Rör om allt tills det blandats. Sätt på locket och koka på HÖG i 2 timmar.
  • 3. Rör om en eller två gånger under de två timmarna.
  • 4. Kex: Blanda kanel och socker i en liten skål. Värm ugnen till 350 grader.
  • 5. Kavla ut en bit pajdeg åt gången på en bakplåt. Pensla på mjölken. Strö hälften av kanelsockerblandningen på degen.
  • 6. Skär pajdegen i remsor med en pizzaskärare eller kniv. Sprid ut remsorna på bakplåten så att de inte flyter ihop. Grädda i 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Upprepa med nästa degbit.
  • 7. Servera och njut.