Ärtsoppa på stubinen
Ärtsoppa på stubinen
  • 6-8 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 30m tillagningstid

Ärtsoppa på stubinen

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ärtsoppa var August Strindbergs favoriträtt. Han kallade den för gudamat och skulle inmundigas på torsdagar tillsammans med punsch och pannkakor.
Hur som är ärtsoppan en av de svenskaste måltiderna vi har och fantastiskt god vardagsmat som med fördel lagas i tryckkokaren Crock-Pot Express.

 

För slowcooking https://crockpot.se/recept/artsoppa/

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg rimmad fläsklägg eller kassler
  • 8 dl torkade gula ärtor (blötlägg gärna över natten)
  • 2 gula lökar
  • 2 l vatten
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad mejram
  • 1 tärning grönsaksbuljong
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • grov senap
  • ljummen punch
  • Pannkakor med grädde och sylt till efterrätt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg ärtor i blöt. Gärna ett dygn innan men i alla fall 6 timmar.
  • 2. Häll av vattnet och skölj bort skalrester.
  • 3. Klyfta ner löken.
  • 4. Tärna ner fläsket.
  • 5. Lägg i ärtorna, löken, buljongtärning och kryddorna i innergrytan.
  • 6. Häll över vatten.
  • 7. Sätt Crock-Pot Express på "Soup" och kör på hög i 30 min.
  • 8. Släpp trycket försiktigt.