Bakad sötpotatis i Express
Bakad sötpotatis i Express
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 12m tillagningstid

Bakad sötpotatis i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En perfekt förrätt att bjuda gästerna på! Snabbt och lätt att göra i din Express.

Fyllning: Vegiaren som smakar rökigt, nästan som lax, kan lura även den bästa finsmakaren. Använd flera färger tångkaviar för att lyxa till det rejält. Det här receptet är anpassat för veganer, men blir såklart även gott med icke-veganska produkter.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 stora (söt)potatisar, justera tiden om du tar fler eller färre.
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Fyllning:
  • 250 gr vegansk bredbar färskost
  • 1 liten rödlök
  • Dill eller purjolök efter smak
  • 1 ½ dl (Vegansk) majonnäs
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk (tång) caviar
  • 2 msk Vegiar på tub
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tvätta (söt)potatisen och skrubba bort eventuell smuts. Potatisen ska vara fuktig men inte blöt när du lägger ner den i din Crock-Pot Express.
  • 2. Använd en gaffel och gör minst 1 cm djupa hål över hela ytan.
  • 3. Lägg potatisarna på ett galler i din Crock-Pot Express, häll 2 dl vatten i botten och sätt på locket.
  • 4. Manuel inställning. Tillaga 12 min på high pressure (tiden är beroende på hur många och hur stora potatisar). Låt trycket släppa naturligt i 15 min.
  • 5. Känn på potatisen med fingret, om den är mjuk med ett visst motstånd kvar är den klar, skär den itu eller ett kryss i varje potatis och tryck med fingrarna in i hålet så den öppnar sig.
  • 6. Finhacka rödlöken blanda ihop alla ingredienser till din skagenröra, förutom tångkaviaren. Låt stå i kylskåp i 5 minuter.
  • 7. Vänd ner tångkaviaren i röran. Fyll eller sprid sedan röran på eller i potatisen, beroende på hur du skar den.