Baked beans – Bostonbönor
Baked beans – Bostonbönor
  • 8
  • 10m
  • 8h

Baked beans – Bostonbönor

Vegetariska bönor på Bostonvis är det perfekta tillbehöret till grillat och i Crock-Poten gör du dem enkelt från grunden.

Recept av: Liz DellaCroce

Foto: The Lemon Bowl

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 0,5 kg torra bönor, gärna pinto
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,8 dl farinsocker
  • 0,8 dl mörk sirap
  • 0,6 dl ketchup eller tomatsås
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk Worcestershiresås
  • 1 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skölj och sortera torra bönor och lägg dem sedan i slowcookern med 5 cm vatten över och låt dem stå och blötläggas över natten.
  • 2. På morgonen, häll bort vattnet och lägg sedan tillbaka bönorna i Crock-Poten tillsammans med alla kvarvarande ingredienser.
  • 3. Tillsätt ca 6 dl vatten plus en bra nypa salt och peppar.
  • 4. Koka på låg i 8 timmar eller hög i 4 timmar.
  • 5. Smaka av före servering.
Information

Bönor kan blötläggas upp till två dagar i förväg. Smaken utvecklas under tiden de är i kylskåpet. Konserverade bönor fungerar också bra om du inte har torkade bönor tillhands.
Koktiden kan variera beroende på åldern/färskheten hos de torkade bönorna.

Näringsinformation