“Banana Foster”
“Banana Foster”
  • 2-4 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 8m tillagningstid

“Banana Foster”

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ursprunget till denna dessert skapades 1951 i New Orleans, och bevisar ännu en gång att bananer ska vara desserter och inte ätas naturellt! 🙂

Robert Berglund
Ett recept av
Robert Berglund
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4st Bananer
  • 0,6dl (1/4 cup) Vatten
  • 0,6dl (1/4 cup) Ljus Rom
  • 115gr Smör
  • 2,4dl (1 cup) Farinsocker
  • 1tsk Vaniljsocker/essens
  • 1tsk Kanel
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Glass i stora lass (valde själv vanilj med chockladkross)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär bananerna i lagom mumsbitar och lägg åt sidan, passa även på att skära ned smöret i små kuber.
  • 2. Blanda ihop övriga ingredienser till en jämn och fin sås.
  • 3. Lägg ned smöret och bananerna i smeten, vänd försiktigt runt bananbitarna så dom får ett ordentligt lager av såsen.
  • 4. Manuellt, högt tryck, i 8 minuter och sedan en QR.