Biff stroganoff i Express
Biff stroganoff i Express
  • 4 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 24m tillagningstid

Biff stroganoff i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna biff stroganoff är krämig och packad med kryddor och härliga smaker av nötkött, svamp och pasta. Görs i din Crock-Pot Express på mindre än en halvtimme.

Originalrecept

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg biff av nötkött, skuren i små kuber, lite större än 1cm.
  • 7 dl köttbuljong
  • 360 g valfri pasta
  • 240 g gräddfil
  • 240 g skivade champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 4 klyftor pressad vitlök
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk paprika
  • 1/8 tsk cayennepeppar
  • 2 msk Worcestershiresås
  • ¼ tsk svartpeppar
  • ¼ tsk salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk färsk hackad persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Sätt på din Crock-Pot Express på brown/sauté. Låt den bli varm.
  • 2. Krydda köttet med salt och peppar och häll i olivolja i grytan. Tillsätt hälften av köttet och rör om tills det inte längre är rosa. Ta upp köttet och lägg åt sidan och gör samma sak med den andra hälften.
  • 3. Lägg vitlök, lök, champinjoner, paprika och cayennepeppar. Låt det fräsas upp och rör samtidigt om tills löken blivit mjuk. Rör ner mjöl och tillaga ytterligare en minut.
  • 4. Rör ner köttbuljongen, Worcestershiresås och tillsätt köttet. Sätt på locket och stäng ventilen. Tryck på manuell på högt tryck i 12 minuter. När tillagningen är färdig, öppna ventilen manuellt för att lätta på trycket.
  • 5. Rör ner okokt pasta och sätt på lock samt stäng återigen ventilen, ställ in grytan på manuell och tillaga på högt tryck i 5 minuter. Öppna sedan snabbt ventilen.
  • 6. Ta av locket och rör ner gräddfilen. Krydda med salt och peppar. Garnera med persilja och servera direkt!

Kommentarer

hez
hez

ska det vara kokt eller okokt pasta?

2019-12-14
Crock-Pot Sverige
anna.jarvholm

Okokt pasta

2019-12-16
Annika Sylwan
Annika Sylwan

Jag testade detta häromdagen. Gott! Men i originalreceptet finns även Worcestershiresås med, det verkar ha fallit bort här?

2020-01-05
Crock-Pot Sverige
anna.jarvholm

Bra att du såg det. Justerar det i receptet.

2020-01-07
Susanna Persson
Susanna Persson

Funderar på valfri pasta, fungerar det med färsk också??

2020-01-16
Andreas Sköld
Andreas Sköld

Kan man göra detta i en “vanlig” crock-pot? Hur blir det med tiden isf?

2020-03-20
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Om man ska göra den i en slowcooker så tror jag att 6 tim är lagom för köttet. Sen skulle jag nog ha kokat pastan innan jag rörde ner den.

2020-04-03
Spaxen Karlsson
Spaxen Karlsson

Det här blev totalt misslyckat för mig. Första måltiden i min Crock-Pot Express. Vet inte riktigt vad jag gjorde fel?

Hade antagligen för stora köttbitar (grytbitar). Dessutom började dem koka istället för att brynas. Köttbiljongen kokade jag upp på tärningar. Är det bättre att använda fond kanske?

Hur som helst smakade det absolut ingenting. Fick slänga allt… 🙁

2020-09-03
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Det första momentet är att bryna köttet och då kanske man får hälla bort vätska om det blir mycket. Häll på kryddorna och låt de bryna samtidigt. Sen häller du på fond mm och sätter du på tryckkokarfunktionen. Det spelar ingen roll om du använder tärning upplöst i vatten eller fond, bara att mängden är rätt. Krydda gärna extra nästa gång om du vill ha det extra smakrikt.
Hoppas att du lyckas bättre med nästa rätt!

2020-09-04