Biff stroganoff
Biff stroganoff
  • 4 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 24m tillagningstid

Biff stroganoff

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna biff stroganoff är krämig och packad med kryddor och härliga smaker av nötkött, svamp och pasta. Görs i din Crock-Pot Express på mindre än 30 minuter.

Originalrecept

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg biff av nötkött, skuren i små kuber, lite större än 1cm.
  • 7 dl köttbuljong
  • 360 g valfri pasta
  • 240 g gräddfil
  • 240 g skivade champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 4 klyftor pressad vitlök
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk paprika
  • 1/8 tsk cayennepeppar
  • ¼ tsk svartpeppar
  • ¼ tsk salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 msk färsk hackad persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ställ in din Crock-Pot Express på kok.
  • 2. Krydda köttet med salt och peppar och häll i olivolja i grytan. Tillsätt hälften av köttet och rör om tills det inte längre är rosa. Sätt köttet åt sidan och gör samma sak med den andra hälften.
  • 3. Lägg vitlök, lök, champinjoner, paprika och cayennepeppar. Låt det fräsas upp och rör samtidigt om tills löken blivit mjuk. Rör ner mjöl och tillaga ytterligare en minut.
  • 4. Rör även ner köttbuljongen och tillsätt köttet. Sätt på locket och stäng ventilen. Ställ in grytan på soppa, högt tryck i 12 minuter. När tillagningen är färdig,öppna snabbt ventilen för att lätta på trycket.
  • 5. Rör ner pasta och sätt på lock samt stäng återigen ventilen, ställ in grytan på soppa, högt tryck i 5 minuter. Öppna sedan snabbt ventilen.
  • 6. Ta av locket och rör ner gräddfilen. Krydda med salt och peppar. Garnera med persilja och servera direkt!