Catalina-kyckling
Catalina-kyckling
  • 4-6 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Catalina-kyckling

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Att göra Catalina-kyckling i Crock-Poten är så himla lätt och blir jättegott. Jag har köpt färdig Catalina-dressing och hällt i men under receptet ser ni ingredienserna om ni vill göra er egna.

Här är originalreceptet

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4-6 kycklingbröstfiléer
  • 1 flaska Catalina-dressing (se recept nedan)
  • 2,5 dl aprikosmarmelad
  • 1 burk, 400g tomatpasta eller passerade tomater
  • 1 påse löksoppa
  • 1 msk kycklingfond
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris
  • färsk sallad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienser i din Crock-Pot
  • 2. Lägg på locket och koka på låg i 6 tim eller hög i 4 tim
  • 3. Servera med ris och en god sallad
Information

Catalina dressing:
1 dl ketchup
1 dl rödvinsvinäger
1 dl honung eller socker
1 tsk paprikapasta (eller krydda)
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk Worcestershiresås
1/4 tsk vitlökspulver
1 dl smakfri olja (extra lätt olivolja eller raps fungerar bra)
salt och peppar, efter smak

INSTRUKTIONER
Blanda ketchup, vinäger, honung, paprika, lökpulver, worcestershiresås och vitlökspulver i en mixer eller en behållare som fungerar med en handmixer.
Mixa ordentligt.
Droppa ner oljan med mixern på tills den tjocknat.
Använd omedelbart eller förvara i en burk i kylen i upp till två veckor.

Kommentarer

Irma Moilanen Jannesson
Irma Moilanen Jannesson

Hittar inte Catalina dressing i en enda butik i min stad

2020-01-15
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Nej, det gjorde inte jag heller så därför har jag skrivit upp hur du gör en egen. Se info.

2020-01-16