Cheesecake i Express
Cheesecake i Express
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 35m tillagningstid

Cheesecake i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Att göra en cheesecake i en Crock-Pot Express är som att göra en vanlig cheesecake tills du kommer till själva tillagningsdelen. Och för att vara ärlig tror jag att Express-cheesecake faktiskt är lättare att göra eftersom du inte behöver fixa med vattenbad, Crock-Pot Express skapar ett vattenbad åt dig. Du behöver ha en springform som passar i grytan och också ha folie för att skapa en “foliestripe” (handtag) genom att vika foliet längs med längden två gånger. Denna “foliestripe” gör att du enkelt kan lägga i och ta upp formen. Denna cheesecake tillagas i 35 minuter vid manuell inställning och kommer att kräva 10 minuters naturligt släpp av trycket, följt av en manuell öppning för att ta bort eventuellt ytterligare tryck.

När du har tagit upp din cheesecake, låter du den svalna till rumstemperatur en stund och kyler den sedan i frysen i minst 8 timmar.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2,5 dl Digestivekex
  • 2 msk socker
  • 3 matskedar osaltat smör, smält
  • 500g Cream cheese, rumstempererat
  • 1 dl socker
  • 2 stora ägg, rumstempererade
  • 1 msk mjöl
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljextrakt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Bär till topping, valfritt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Täck springformen med folie och smörj med smör.
  • 2. I en liten skål rör ihop digestivekex, socker och smält smör. Pressa ut blandningen i botten av formen. Placera i frysen i 10-15 minuter.
  • 3. Häll creme cheese i en skål och vispa med en elvisp tills den blir slät.
  • 4. Tillsätt socker och blanda ordentligt. Lägg till ägg, ett i taget, låt det bli helt invispat innan du lägger till nästa. Lägg i mjöl, vispgrädde och vanilj och blanda tills det är en slät smet. Häll smeten i formen.
  • 5. Täck överdelen av formen med folie. Häll 6 dl vatten i Expressgrytan och placera gallret på botten.
  • 6. Skapa en "foliesstripe" genom att vika en 20-tums lång folie i halv längd två gånger. Med denna "stripe" kan du enkelt lägga i och ta upp springformen.
  • 7. Placera cheesecake-formen i stripens mitt och sänk försiktigt ner formen i grytan. Fäll ner överskottsfolien från stripen för att försäkra dig om att locket går att stänga ordentligt.
  • 8. Lås locket på plats och se till att ventilen är stängd. Tryck på knappen "Manuell" och koka på högt tryck i 35 minuter.
  • 9. När Express piper, tryck på "Keep Warm/Cancel" knappen för att stänga av tryckkokaren. Låt trycket släppa naturligt i 10 minuter och gör sedan ett snabbt släpp för att släppa ut eventuellt tryck som är kvar.
  • 10. Fäll ut folieslingan försiktigt och ta upp cheesecake från grytan med hjälp av folieslingorna "som handtag".
  • 11. Ta bort den folien över cheesecaken och låt den svalna till rumstemperatur.
  • 12. När den har svalnat, kyl den i minst 8 timmar eller över natten. Innan servering, toppa med bär och vispad grädde om så önskas.