Chili con carne i Express
Chili con carne i Express
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Chili con carne i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Chili con carne är en mustig och kryddstark gryta som passar lika bra till vardag som till fest. Den är barnsligt enkel att tillaga i Crock-Pot Express och likväl lika barnsligt god.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 900 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • Ca 1 dl kokande vatten
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g krossade tomater
  • Maizena redning – valfritt
  • 2 msk paprikapulver
  • 4 msk hackad färsk persilja
  • 410 g bönor, avrunna
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ tsk starkt chilipulver
  • salt och nymalen peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Gräddfil och tortillas bröd till serveringen
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in på 8 minuter och låt den värmas upp.
  • 2. Häll olja i kokkärlet, lägg i lök, vitlök och kryddor bryn i 3–4 minuter. Rör om med jämna mellanrum tills löken är mjuk. Lägg sedan i köttfärsen och bryn den lite.
  • 3. Rör i kryddorna och låt koka i ytterligare en minut.
  • 4. Tillsätt övriga ingredienser, rör om ordentligt och sätt sedan på locket och försegla det.
  • 5. Välj BEANS/CHILI-funktionen och ställ in 10 minuter.
  • 6. Låt grytan vila och naturligt släppa ut trycket i 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 7. Ta bort locket och rör om innehållet.