Chili con carne
Chili con carne
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 15m tillagningstid

Chili con carne

Chili con carne är en mustig och kryddstark gryta som passar lika bra till vardag som till fest. Den är barnsligt enkel att tillaga i Crock-Pot Express och likväl lika barnsligt god.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 900 g blandfärs eller nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • Ca 1 dl kokande vatten
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g krossade tomater
  • Maizena redning – valfritt
  • 2 msk paprikapulver
  • 4 msk hackad färsk persilja
  • 410 g bönor, avrunna
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ tsk starkt chilipulver
  • salt och nymalen peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Gräddfil och tortillas bröd till serveringen
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in på 8 minuter och låt den värmas upp.
  • 2. Häll olja i kokkärlet, lägg i lök, vitlök och kryddor bryn i 3–4 minuter. Rör om med jämna mellanrum tills löken är mjuk. Lägg sedan i köttfärsen och bryn den lite.
  • 3. Rör i kryddorna och låt koka i ytterligare en minut.
  • 4. Tillsätt övriga ingredienser, rör om ordentligt och sätt sedan på locket och försegla det.
  • 5. Välj BEANS/CHILI-funktionen och ställ in 10 minuter.
  • 6. Låt grytan vila och naturligt släppa ut trycket i 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 7. Ta bort locket och rör om innehållet.