Chili sin carne
Chili sin carne
  • 5 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Chili sin carne

Sin betyder utan på spanska. Carne betyder kött. Chili betyder hetta och fest. En mycket enkel och god vegetarisk rätt.

Recept av Jonas Westman.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 125 g Friggs torkade sojafärs, el liknande
  • 400 g stora kidneybönor eller vita bönor från konserv
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 4 dl vatten
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris
  • nachos
  • pitabröd el liknande
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienser utom bönorna i din Crock-pot och rör om väl. Sätt på locket.
  • 2. Vill du steka på sojafärsen blötlägger du den innan enligt paketets anvisning och steker den i olja. Tillsätt då lök och vitlök på slutet under omrörning.
  • 3. Ställ vredet på låg och tillaga i 6-7 timmar.
  • 4. Skölj av bönorna väl och rör ner dem i chilin när en halvtimme återstår. Smaka av med mer kryddor om så önskas.
  • 5. Serveringstips: Ris eller ett platt bröd. Du kan ofta hitta naan, chapati och pita i din matbutik. Ringla på lite god olja och värm i ugnen en stund.