Chili sin carne
Chili sin carne
  • 5 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Chili sin carne

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Sin betyder utan på spanska. Carne betyder kött. Chili betyder hetta och fest. En mycket enkel och god vegetarisk rätt.

Recept av Jonas Westman.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 125 g Friggs torkade sojafärs, el liknande
  • 400 g stora kidneybönor eller vita bönor från konserv
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 4 dl vatten
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris
  • nachos
  • pitabröd el liknande
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg alla ingredienser utom bönorna i din Crock-pot och rör om väl. Sätt på locket.
  • 2. Vill du steka på sojafärsen blötlägger du den innan enligt paketets anvisning och steker den i olja. Tillsätt då lök och vitlök på slutet under omrörning.
  • 3. Ställ vredet på låg och tillaga i 6-7 timmar.
  • 4. Skölj av bönorna väl och rör ner dem i chilin när en halvtimme återstår. Smaka av med mer kryddor om så önskas.
  • 5. Serveringstips: Ris eller ett platt bröd. Du kan ofta hitta naan, chapati och pita i din matbutik. Ringla på lite god olja och värm i ugnen en stund.