Chokladfondant
Chokladfondant
  • 6-8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 3h tillagningstid

Chokladfondant

Desserternas dessert hittar vi i den klassiska chokladfondanten. I Crock-Pot får den dessutom en perfekt krämig konsistens.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 100 g smält smör, plus lite extra till grytan
  • 225 g extra fint mjöl
  • 150 g strösocker
  • 75 g kakao, siktad
  • 5 g bakpulver
  • 1 apelsin, skal och saft
  • Salt
  • 3 medelstora ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g hackad choklad med apelsinsmak.
  • Till såsen:
  • 300 g ljust farinsocker
  • 40 g kakao
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • grädde
  • kaffe
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Smörj kokkärlet med lite smör.
  • 2. Blanda mjöl, strösocker, kakao, bakpulver, rivet apelsinskal och en nypa salt i en skål.
  • 3. Vispa ihop apelsinjuice, ägg, smält smör och mjölk i en separat skål. Häll sedan i de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Rör i chokladbitarna och häll sedan smeten i grytan.
  • 4. Blanda 4 dl kokande vatten med farinsocker och kakao till såsen. Häll försiktigt såsen över smeten i kokkärlet. Lägg lite folie över så att inte vatten från kondensen förstör ytan.
  • 5. Sätt på locket och tillaga på SLOW COOK på hög i 3 timmar tills den är fast och har rest sig. (Kontrollera att ångventilen är öppen om du lagar i en Crock-Pot Express).
  • 6. Servera varm med grädde eller vaniljglass.