Citronkyckling med potatis
Citronkyckling med potatis
  • 4 portioner
  • 5m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Citronkyckling med potatis

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Ett superlätt kycklingrecept fullt av citronsmak och massor av läcker vitlök.

Det du förmodligen kommer att älska mest med det här receptet är att allt kokas samtidigt i Crock-Poten. Du behöver inte skala potatisen eftersom skalet är förblir fast på potatishalvorna och inte faller av och flyter runt i såsen. Om du vill ha dem krispiga kan du placera dem bredvid kycklinglåren på en bakplåt och grilla i 3-5 minuter. Jag lägger till mina grönsaker direkt i pottan, men i slutet, inte under hela tillagningsprocessen. Du kan använda morötter eller selleri istället för sparris om du föredrar att laga allt i crockpotten från början och vill äta inom 5 minuter efter att ha gått in genom ytterdörren.

Receptet kommer från Green healthy cooking

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 röd lök
  • 6-8 kycklinglår
  • 1-1,5 kg potatis
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk färska timjanblad
  • havssalt och peppar
  • knippe tunn grön sparris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och skiva rödlök och lägg i ett lager på botten av slowcookern.
  • 2. Lägg kycklinglåren ovanpå i ett lager.
  • 3. Tvätta och dela potatisen och lägg i grytan.
  • 4. Blanda i en liten skål, citronzest (rivet skal), juice av samma citron, olivolja, honung, timjan, havssalt, peppar och finhackad vitlök och häll sedan över ingredienserna.
  • 5. Sätt på locket, ställ sedan in på hög i 3-4 timmar eller låg i 6-8 timmar (beroende på ditt schema. 3 timmar på hög är det minsta och 4 det maximala och 6 timmar är det minsta och 8 timmar det mesta när den är inställd på låg).
  • 6. 15-20 minuter innan tiden är slut, ställ om till hög och tillsätt sparris ovanpå och sätt tillbaka locket. Ju tjockare sparris, desto längre tid tar det.
  • 7. Valfritt men rekommenderat: 5 minuter innan tiden är över, ta upp kycklinglåren, lägg dem på en bakplåt och grilla i 3-5 minuter eller tills skinnet fått färg.