Tack för din röst!
Du har redan röstat!
Denna tårta har mycket äpplen och nästan ingen deg. Det är mer som en kräm.
Ingredienserna
1 citron
1 kg äpplen
30 g smör
70–80 g socker
2 ägg
en nypa salt
100 ml mjölk
100 g mjöl
15 g bakpulver
2 matskedar pulveriserat socker.
Beredning
Gnid citronskal på ett fint rasp och pressa saften från citronen. Skala äpplen, kärnan och skär i mycket tunna skivor eller skivor.
Överför äpplen till en stor skål. Häll frukten med citronsaft så att den inte mörknar medan du förbereder degen.
Pisk smör och socker med en mixer. Tillsätt ägg, citronskal och salt och slå tills det är jämnt. Häll i mjölken och visp igen.
Blanda mjöl med bakpulver, och fortsätt att slå, inför gradvis mjölblandningen. Häll äpplen med degen och bland försiktigt.
Täck pergamentet med en form med en diameter på 22 cm och lägg äpplen försiktigt där: inte i ett gäng, utan i lager. Placera formen i en ugn förvärmd till 180 ° C i 50–55 minuter. Kontrollera beredskapen med en tandpetare: den ska komma ut ur kakan torr.
Överför kakan till en serveringsfat, svalna och strö över pulveriserat socker.
Kommentarer
hur mycket mjöl ska man använda? finns inte i receptet men du nämner det.
nu ser jag att det kom upp mjölet också, 100 gr. jag tror att jag hade i mer än så när jag inte hittade hela receptet. jag var inte inloggad, därför kom mjölet inte upp.