Delikat äppelpaj med citrus
Delikat äppelpaj med citrus
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 45m tillagningstid

Delikat äppelpaj med citrus

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna tårta har mycket äpplen och nästan ingen deg. Det är mer som en kräm.

Ingredienserna
1 citron
1 kg äpplen
30 g smör
70–80 g socker
2 ägg
en nypa salt
100 ml mjölk
100 g mjöl
15 g bakpulver
2 matskedar pulveriserat socker.

Beredning
Gnid citronskal på ett fint rasp och pressa saften från citronen. Skala äpplen, kärnan och skär i mycket tunna skivor eller skivor.

Överför äpplen till en stor skål. Häll frukten med citronsaft så att den inte mörknar medan du förbereder degen.

Pisk smör och socker med en mixer. Tillsätt ägg, citronskal och salt och slå tills det är jämnt. Häll i mjölken och visp igen.

Blanda mjöl med bakpulver, och fortsätt att slå, inför gradvis mjölblandningen. Häll äpplen med degen och bland försiktigt.

Täck pergamentet med en form med en diameter på 22 cm och lägg äpplen försiktigt där: inte i ett gäng, utan i lager. Placera formen i en ugn förvärmd till 180 ° C i 50–55 minuter. Kontrollera beredskapen med en tandpetare: den ska komma ut ur kakan torr.

Överför kakan till en serveringsfat, svalna och strö över pulveriserat socker.

Schwortz Holmy
Ett recept av
Schwortz Holmy
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 citron
  • 1 kg äpplen
  • 30 g smör
  • 70–80 g socker
  • 2 ägg
  • en nypa salt
  • 100 ml mjölk
  • 15 g bakpulver
  • 2 matskedar pulveriserat socker
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Gnid citronskal på ett fint rasp och pressa saften från citronen. Skala äpplen, kärnan och skär i mycket tunna skivor eller skivor.
  • 2. Överför äpplen till en stor skål. Häll frukten med citronsaft så att den inte mörknar medan du förbereder degen.
  • 3. Pisk smör och socker med en mixer. Tillsätt ägg, citronskal och salt och slå tills det är jämnt. Häll i mjölken och visp igen.
  • 4. Blanda mjöl med bakpulver, och fortsätt att slå, inför gradvis mjölblandningen. Häll äpplen med degen och bland försiktigt.
  • 5. Täck pergamentet med en form med en diameter på 22 cm och lägg äpplen försiktigt där: inte i ett gäng, utan i lager. Placera formen i en ugn förvärmd till 180 ° C i 50–55 minuter. Kontrollera beredskapen med en tandpetare: den ska komma ut ur kakan torr.
  • 6. Överför kakan till en serveringsfat, svalna och strö över pulveriserat socker.