Amerikansk chilikyckling
Amerikansk chilikyckling
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Amerikansk chilikyckling

Kyckling med hetta på mexikanskt/amerikanskt vis! En hel rätt med grönsaker, bönor och majs som mättar gott.

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 1 stor morot, skalad och skivad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 burk tomatkross
  • 1 burk svarta bönor, sköljda
  • 1 burk majs
  • 2 msk brunt socker
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Tacochips
  • Creme fraiche
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Förberedelsedagen: Lägg alla ingredienser i en påse, märk påsen med dess innehåll. Pressa ur luften och lägg i frysen.
  • 2. Kvällen innan: Ta fram påsen ur frysen och låt den tina i kylen.
  • 3. På morgonen: Häll påsens innehåll och koka på låg i 6-8 timmar.
  • 4. Vid servering: Dela kycklingfiléerna med en gaffel och servera grytan med tacochips och en klick creme fraiche
Information

Förbered måltider för hela veckan! Det här receptet ingår i Food Prep-samlingen 7 goda kycklingrätter. Nedan ser ni ingredienserna som ska ligga i varje påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg i frysen.