Kycklingsoppa
Kycklingsoppa
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Kycklingsoppa

Förbered måltider för hela veckan!

Det här receptet ingår i Food Prep-samlingen 7 goda kycklingrätter.

Nedan ser ni ingredienserna som ska ligga i varje påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk olivolja
  • 1 kycklingfilé
  • 1 knippe salladslök, hackad
  • 1 zucchini, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 5 morötter, skivade
  • 3 selleristjälkar, skivade
  • 1 citron, saften
  • 1,5 tsk dillkrydda
  • 1,5 tsk torkad persilja
  • svartpeppar & salt
  • Följande läggs i vid tillagning:
  • 2 dl risoni eller orzo (pasta för soppa)
  • 1,4l kycklingbuljong
  • 4 dl vatten
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg allt i en påse, skriv på pressa ut luften och lägg i frysen
  • 2. Kvällen innan, ta fram påsen och låt den tina i kylen
  • 3. På morgonen: Häll påsens innehåll + vatten och kycklingbuljong i din Crock-Pot och koka på låg i 6 timmar.
  • 4. Dela kycklingen med en gaffel och häll i risoni. Koka på 30 minuter till.
Information

Servera med färskt bröd.