Mexikansk kycklingsoppa
Mexikansk kycklingsoppa
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Mexikansk kycklingsoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En varm och god kycklingsoppa med mustig buljong är perfekt att ha till lunch eller som ett lättare kvällsmål framför TVn.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500g kycklingfilé
  • 500g morötter, skalade och hackade
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 2 Roma-tomater, hackade
  • 2,5 dl tomatjuice
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • Juice från 0,5 lime
  • 1 l kycklingbuljong (hälls i i samband med tillagningen).
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färskt bröd
  • Persilja eller salladslök
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg ingredienserna (utom kycklingbuljong) i en påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.
  • 2. Ta fram påsen kvällen innan den ska tillagas och lägg den i kylen för att tinas.
  • 3. På morgonen, häll påsens innehåll tillsammans med 1 l kycklingbuljong i din Crock-Pot och sätt på låg i 6-8 timmar.
  • 4. Servera med ett gott bröd.
Information

Food preppa för hela veckan!
Det här receptet ingår i Food Prep-samlingen "8 nyttiga middagar". Ingredienserna ska ligga i en påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.