Mexikansk kycklingsoppa
Mexikansk kycklingsoppa
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Mexikansk kycklingsoppa

En varm och god kycklingsoppa med mustig buljong är perfekt att ha till lunch eller som ett lättare kvällsmål framför TVn.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500g kycklingfilé
  • 500g morötter, skalade och hackade
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 2 Roma-tomater, hackade
  • 2,5 dl tomatjuice
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • Juice från 0,5 lime
  • 1 l kycklingbuljong (hälls i i samband med tillagningen).
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färskt bröd
  • Persilja eller salladslök
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg ingredienserna (utom kycklingbuljong) i en påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.
  • 2. Ta fram påsen kvällen innan den ska tillagas och lägg den i kylen för att tinas.
  • 3. På morgonen, häll påsens innehåll tillsammans med 1 l kycklingbuljong i din Crock-Pot och sätt på låg i 6-8 timmar.
  • 4. Servera med ett gott bröd.
Information

Food preppa för hela veckan!
Det här receptet ingår i Food Prep-samlingen 8 nyttiga middagar. Ingredienserna som ska ligga i en påse som rymmer ca 4 dl. Dra ur så mycket luft som möjligt ur påsen och lägg den i frysen.