Fransk löksoppa i Express
Fransk löksoppa i Express
  • 4 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 10m tillagningstid

Fransk löksoppa i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Soppan får sin nötbruna färg genom att du bryner löken först. Det är väl värt den extra tiden.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 stora gula lökar i jämna skivor
  • 50 g smör
  • 1 L grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 nypa färska salviablad
  • 2 lagerblad
  • salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk timjan
  • Franskbröd
  • Lagrad ost
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket från din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen
  • 2. Ställ in tiden på 20 minuter. Låt den värmas upp.
  • 3. Fräs löken i smör och rör om tills den är mjuk och har fått fin brun färg.
  • 4. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och täck med locket. Försegla och tillaga på SOUP-funktionen i 10 minuter.
  • 5. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 6. Häll upp soppan i ugnsfasta skålar, lägg på en skiva franskbröd med ost och grilla i ugnen tills osten får färg.
  • 7. Garnera med timjan och servera genast.