Fransk löksoppa i Express
Fransk löksoppa i Express
  • 4
  • 20m
  • 10m

Fransk löksoppa i Express

Soppan får sin nötbruna färg genom att du bryner löken först. Det är väl värt den extra tiden.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 stora gula lökar i jämna skivor
  • 50 g smör
  • 1 L grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 nypa färska salviablad
  • 2 lagerblad
  • salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk timjan
  • Franskbröd
  • Lagrad ost
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket från din Crock-Pot Express och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen
  • 2. Ställ in tiden på 20 minuter. Låt den värmas upp.
  • 3. Fräs löken i smör och rör om tills den är mjuk och har fått fin brun färg.
  • 4. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och täck med locket. Försegla och tillaga på SOUP-funktionen i 10 minuter.
  • 5. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 6. Häll upp soppan i ugnsfasta skålar, lägg på en skiva franskbröd med ost och grilla i ugnen tills osten får färg.
  • 7. Garnera med timjan och servera genast.