Dessa paprikor är fyllda med goda saker och fulla av smak. De tar dig eventuellt med på en resa tillbaka till barndomen. Byt ut hälften av köttfärsen mot riven halloumi, så blir den både nyttigare och dessutom vänligare mot miljön.
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- 8 paprikor
- 5 dl vatten
- 5 dl okokat minutris
- 3,5 dl tomat-och basilika pastasås
- 2,5 dl riven mozzarellaost
- 225 g köttfärs
- 1 dl tärnad lök
- ½ tsk vitlökssalt
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Lägg i köttfärs, lök och tillsätt olivolja. Ställ in grytan på kok, normal.
- Tillaga minutriset på spisen eller i en mikrovågsugn. Köttfärsen och löken ska tillagas tills köttet inte längre är rosa samt löken blivit mjuk.
- Häll ner pastasåsen och riset i grytan och rör om.
- Stäng av din Crock-Pot Express och tvätta rent den. Lägg innehållet i en separat skål.
- Återgå till din Crock-Pot Express och häll ner 3,5 dl vatten.
- Öppna din grönsaks-ångkokare och sänk ner denna i grytan.
- Skär av toppen av paprikorna och ta bort fröna.
- Placera 4 paprikor i grönsaksångaren.
- Placera en bit mozzarella i botten inuti varje paprika.
- Portionera ut ris-och köttfärsblandningen tills paprikorna nästan är fyllda.
- Placera ytterligare en bit mozzarella på toppen av varje paprika.
- Sätt på locket och stäng ventilen samt ställ in grytan på manuell, högt tryck i 10 minuter.
- Öppna sedan snabbt ventilen och lyft ur grönsaksångkokaren.
Diskussion om Fyllda paprikor i Crock-Pot Express
Mer recept med 50/50
som huvudingrediens
Köttfärssås 50/50
schedule6h
Panang Gai med kyckling
schedule15m
Fyllda paprikor i Crock-Pot Express
schedule10m
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Lasagne i Expressen
schedule35 min + 15 min
Skinkstek med äpple, cider och grädde
schedule6-7 timmar på låg
En enkel chili
schedule4-5 timmar på låg
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
CROCK-POT SKOLAN
Lär dig allt om Crock-pots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crock-pot. I vår Crock-pot skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crock-pot