Fyllda paprikor i Crock-Pot Express
Fyllda paprikor i Crock-Pot Express
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 10m tillagningstid

Fyllda paprikor i Crock-Pot Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Dessa paprikor är fyllda med goda saker och fulla av smak. De tar dig eventuellt med på en resa tillbaka till barndomen. Byt ut hälften av köttfärsen mot riven halloumi, så blir den både nyttigare och dessutom vänligare mot miljön.

Originalrecept

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 paprikor
  • 5 dl vatten
  • 5 dl okokat minutris
  • 3,5 dl tomat-och basilika pastasås
  • 2,5 dl riven mozzarellaost
  • 225 g köttfärs
  • 1 dl tärnad lök
  • ½ tsk vitlökssalt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg i köttfärs, lök och tillsätt olivolja. Ställ in grytan på kok, normal.
  • 2. Tillaga minutriset på spisen eller i en mikrovågsugn. Köttfärsen och löken ska tillagas tills köttet inte längre är rosa samt löken blivit mjuk.
  • 3. Häll ner pastasåsen och riset i grytan och rör om.
  • 4. Stäng av din Crock-Pot Express och tvätta rent den. Lägg innehållet i en separat skål.
  • 5. Återgå till din Crock-Pot Express och häll ner 3,5 dl vatten.
  • 6. Öppna din grönsaks-ångkokare och sänk ner denna i grytan.
  • 7. Skär av toppen av paprikorna och ta bort fröna.
  • 8. Placera 4 paprikor i grönsaksångaren.
  • 9. Placera en bit mozzarella i botten inuti varje paprika.
  • 10. Portionera ut ris-och köttfärsblandningen tills paprikorna nästan är fyllda.
  • 11. Placera ytterligare en bit mozzarella på toppen av varje paprika.
  • 12. Sätt på locket och stäng ventilen samt ställ in grytan på manuell, högt tryck i 10 minuter.
  • 13. Öppna sedan snabbt ventilen och lyft ur grönsaksångkokaren.
Information

Byt ut hälften av köttfärsen mot riven halloumi, så blir den både nyttigare och vänligare mot miljön.