Grillat och ölbraiserat lammkött
Grillat och ölbraiserat lammkött
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Grillat och ölbraiserat lammkött

Lammköttet braiseres först i Crock-Pot och grillas därefter före servering. Det går bra med alla delar på lammet som har ben.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl öl
  • 2 dl lammbuljong
  • 1 burk hackade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 lammbitar med ben
  • salt och peppar
  • 2 msk solrosolja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och grovhacka lök, stjälkselleri, morötter och vitlöksklyftor. Lägg det i Crock-Poten med öl, buljong, tomater och tomatpuré.
  • 2. Pensla lammköttet med olja och krydda med salt och peppar. Lägg lammköttet i Crock-Poten och sätt på ”High” i ca. 6-7 timmar til köttet nästan faller av benet.
  • 3. Lyft ur lammköttet ur Crock-Poten och grilla det ca. 15 minuter. Häll skyn som är kvar i Crock-Poten över i en kastrull. Ta ur lagerbladet och kör satsen jämn med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  • 4. Lammköttet serveras gärna med grillade rotgrönsaker och luftigt potatismos. Häll skyn över rätten före servering.