Grönsaksgryta
Grönsaksgryta
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 10m tillagningstid

Grönsaksgryta

Grönsaksgryta är en god, prisvärd och färgglad rätt. Perfekt att tillaga när du vill använda upp rester.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 medelstor rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 röd paprika, hackad
  • 2 zucchini, tärnade
  • 1 medelstor aubergine, tärnad
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kikärtor, sköljda
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g torkade aprikoser, delade
  • 1 msk harissa
  • 3 dl varm grönsaksbuljong
  • 2 kanelstänger
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in på 8 minuter och låt den värmas upp.
  • 2. Häll olja i den inre grytan, lägg i lök och vitlök och bryn i 3–4 minuter. Rör om med jämna mellanrum tills löken är mjuk.
  • 3. Rör i kryddorna och låt koka i ytterligare en minut.
  • 4. Tillsätt övriga ingredienser, rör om ordentligt och sätt sedan på locket och försegla det.
  • 5. Välj BEANS/CHILI-funktionen och ställ in 10 minuter.
  • 6. Låt grytan vila och naturligt släppa ut trycket i 10 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 7. Ta bort locket och rör om innehållet.
  • 8. Plocka ur kanelstängerna och krydda mer vid behov.
  • 9. Servera i varma skålar med hackad persilja, en klick naturell yoghurt och couscous.