Grönsaksgryta i Express
Grönsaksgryta i Express
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 10m tillagningstid

Grönsaksgryta i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Grönsaksgryta är en god, prisvärd och färgglad rätt. Perfekt att tillaga när du vill använda upp rester.

Observera! Receptet är framtaget för Crock-Pot Express Multicooker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 1 medelstor rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 röd paprika, hackad
  • 2 zucchini, tärnade
  • 1 medelstor aubergine, tärnad
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kikärtor, sköljda
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g torkade aprikoser, delade
  • 1 msk harissa
  • 3 dl varm grönsaksbuljong
  • 2 kanelstänger
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ta bort locket och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in på 8 minuter och låt den värmas upp.
  • 2. Häll olja i den inre grytan, lägg i lök och vitlök och bryn i 3–4 minuter. Rör om med jämna mellanrum tills löken är mjuk.
  • 3. Rör i kryddorna och låt koka i ytterligare en minut.
  • 4. Tillsätt övriga ingredienser, rör om ordentligt och sätt sedan på locket och försegla det.
  • 5. Välj BEANS/CHILI-funktionen och ställ in 10 minuter.
  • 6. Låt grytan vila och naturligt släppa ut trycket i 10 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar.
  • 7. Ta bort locket och rör om innehållet.
  • 8. Plocka ur kanelstängerna och krydda mer vid behov.
  • 9. Servera i varma skålar med hackad persilja, en klick naturell yoghurt och couscous.