Het kyckling med ris
Het kyckling med ris
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 10m tillagningstid

Het kyckling med ris

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Het kyckling med ris och bönor + en smaskig  grön sås = hälsosam måltid som du kan dela upp på hela veckan!

Foodprep: Att göra mat i förväg och portionera ut den så att du kan äta den till flera luncher och / eller middagar.

Det kommer förmodligen inte som en överraskning att vi tycker att det är mycket användbart att använda en Crock-Pot Express för detta recept och/eller foodprep i allmänhet.
Men som alltid, om du inte har en Express så är det inget problem. Du kan även laga rätten i den vanliga Crock-potten.

Receptet kommer från Pinch of Yum

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg kycklingbröst
  • 1 burk konserverade tomater
  • 2,5 dl långkornigt vitt ris (quinoa fungerar också)
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk olja
  • Kryddor som kummin, chilipulver, vitlökspulver och cayenne (tacokryddor fungerar också)
  • 0,5 tsk salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna
  • En handfull hackad färsk koriander
  • Sunshine-sås (se recept under Information)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Dela kycklingen i mindre bitar.
  • 2. Placera ris, vatten, tomater, salt och olja i grytan och blanda väl.
  • 3. Placera kycklingbitarna på toppen och strö generöst med dina favoritkryddor och lite salt.
  • 4. Starta Expressen på manual på högt tryck i 7-8 minuter. Släpp sedan ut ångan via snabbventilen innan du öppnar locket.
  • 5. Ta bort kycklingen. Blanda ner de svarta bönorna (och kanske lite sunshine-sås) med riset.
  • 6. Foodprep: Dela upp riset och bönorna i 4-6 portionsburkar. Toppa vardera med en bit kyckling. Strö med koriander och ringla såsen över med en sked.
Information

Den grundläggande Sunshine Såsen består av:

Olivolja
Vinäger (eller citronsaft)
Salt
Torkad oregano och basilika
Vitlök! Väldigt viktigt!

Du kan alltid lägga till färska örter om du vill - det ger, friskhet, färg och smak.