Het kycklinggryta i Expressen
Het kycklinggryta i Expressen
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Het kycklinggryta i Expressen

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Smakrik gryta med lite sting i.

Henrik Andersson
Ett recept av
Henrik Andersson
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 st kycklingfilè eller ännu hellre motsvarande mängd lårfilè
  • 1 röd lök
  • 2 vitlökskyftor
  • olja till stekning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Rivet skal från en citron
  • 2 msk tomatpure
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 krm cayennepeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i Crock-Poten och fräs lök och vitlök under lite omrörning, tillsätt sambal, curry, salt och socker och fräs någon minut.
  • 2. Skär ner filerna och bryn några mintuter.
  • 3. Tillsätt citronskal, tomatpurè och kokosmjölk.
  • 4. Kör på Meat/Stew i 20 minuter. Smaka av med cayennepeppar och servera med ris

Kommentar

Magdalena Kozlowski
Magdalena Kozlowski

Godare indisk mat har jag inte ätit på länge. Fantastisk gott och fräsch med ingefära och citron zest!

2020-04-06