Het kycklinggryta i Expressen
Het kycklinggryta i Expressen
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 20m tillagningstid

Het kycklinggryta i Expressen

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Smakrik gryta med lite sting i.

Henrik Andersson
Ett recept av
Henrik Andersson
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 st kycklingfilè eller ännu hellre motsvarande mängd lårfilè
  • 1 röd lök
  • 2 vitlökskyftor
  • olja till stekning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Rivet skal från en citron
  • 2 msk tomatpure
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 krm cayennepeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i Crock-Poten och fräs lök och vitlök under lite omrörning, tillsätt sambal, curry, salt och socker och fräs någon minut.
  • 2. Skär ner filerna och bryn några mintuter.
  • 3. Tillsätt citronskal, tomatpurè och kokosmjölk.
  • 4. Kör på Meat/Stew i 20 minuter. Smaka av med cayennepeppar och servera med ris