Högrev i vin och örter
Högrev i vin och örter
  • 6 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Högrev i vin och örter

“Igår doftade det gott i mitt kök. Högrev puttrade nämligen i en Crock-Pot med vin och örter i ca åtta timmar. Det är inte mycket som slår ett långkok eller slowfood. Köttet blir väldigt mört och skyn mustig. Har du en gryta med lock eller en Crock-Pot så tycker jag du ska ta fram den. Ett perfekt tips en söndag som idag.”

Recept och foto: Diana Dontsova

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,2 kg högrev
  • 3 morötter
  • 2 lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • En halv röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 3-4 dl rödvin
  • 3 msk kalvfond
  • Paprikapulver
  • Färsk oregano
  • Salt & peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Rostad potatis, sky, ugnsbakade bönor och hembakat bröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Krydda och klappa köttet ordentligt med paprikapulver, salt och peppar. Lägg det i din Crock-Pot.
  • 2. Blanda marinaden: 2 dl rödvin, tomatpuré, kalvfond och peppar. Häll den över köttet.
  • 3. Skala grönsakerna, dela lök och morötter men behåll vitlöksklyftorna hela. Lägg ner i grytan tillsammans med oregano. Avsluta med att hälla över en skvätt rödvin.
  • 4. Lägg på locket och kör Crock Poten på låg värme i 7-8 timmar (tills köttet blir mört).