Tack för din röst!
Du har redan röstat!
“Igår doftade det gott i mitt kök. Högrev puttrade nämligen i en Crock-Pot med vin och örter i ca åtta timmar. Det är inte mycket som slår ett långkok eller slowfood. Köttet blir väldigt mört och skyn mustig. Har du en Crock-Pot så tycker jag du ska ta fram den. Ett perfekt tips en söndag som idag.”
Recept och foto: Diana Dontsova
Kommentarer
Jag är en ny användare av Crock Poten men hunnit använda detta recept 2 gånger för att jag är så nöjd med resultatet. Däremot har jag aldrig riktigt förstått vilken av alla knappar på Crock Poten som jag ska välja till den låga värmen i 7-8 timmar. Eftersom det luktar gått under tillagningen utgår jag från att ventilen ska vara öppen?
Hej!
När du ska välja den långsamma tillagningen så trycker du först på knappen slowcooking sen på LOW (temperatur)
Ja ventilen ska vara öppen när du använder slowcookingfunktionen.
Kan man göra detta recept även i crockpot-express?
Ska man dela kötten någonting i mindre bitar?
Ja, du kan köra den på Meat/Stew i 45 min. Eller så kan du köra den på slowcooking-funktionen.
Är det 2dl rött vin det ska vara eller 3-4dl ? Det står olika i instruktionerna jämfört med listan av ingredienser.
Hej!
Det ska vara 2 dl vin i marinaden och en “skvätt” i grytan (punkt 3). Så sammanlagt ung 3 dl.
Ska testas idag! 🤘