Indisk vegetarisk kormagryta
Indisk vegetarisk kormagryta
  • 4 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Indisk vegetarisk kormagryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna vegetariska långkokta kormagryta är mustig och fyllig i smaken och dessutom glutenfri. Ta de grönsaker som blivit över i kylen, morötter, blomkål, bönor, paprika, majs, ärtor… allt funkar.  Så mättande, du kommer inte ens att sakna köttet!

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 potatisar
  • 8 dl blandade grönsaker
  • 1 burk kikärtor
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 cm färsk ingefära, riven
  • 4 vitlöksklyftor, mosade
  • 1 msk olja
  • 3 dl tomatpuré
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk mald koriander
  • 1,5 tsk mald ingefära
  • 1,5 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk malda nejlikor
  • 0,5 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 tsk bockhornsklöver
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk citronjuice
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk persilja, färsk koriander, citron och russin
  • Ris, naanbröd
  • Cashewnötter
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och hacka potatisen.
  • 2. Pensla grytan med olja. Lägg i potatis, grönsaker, kikärtor och alla kryddor + kokosmjölken.
  • 3. Koka på låg i 5-6 timmar.
  • 4. Servera med ett naanbröd eller ris. Klipp persilja och koriander över.

Kommentar

Thomas Nicklasson
Thomas Nicklasson

Gott och värmande

2021-01-08