Currykyckling
Currykyckling
  • 4
  • 10m
  • 6h

Currykyckling

En indisk rätt som nästan blivit en svensk klassiker. Kyckling med curry, äpple och tomat går att göra hur stark eller mild som man vill. Välj på olika sorters curry.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg kycklingkött i bitar
  • 1 dl mjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk currypulver
  • grovmalen svartpeppar
  • 2,5 dl hackad lök
  • 1 skivad paprika
  • 1,5 dl hackat äpple
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl grädde + redning
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda mjöl, salt, curry och peppar i en bunke. Vänd i kycklingbitarna så att de får mjöl runt om.
  • 2. Lägg dem sedan i grytan, lägg också i lök, äpple, paprika och vitlök. Häll krossade tomater över.
  • 3. Ta ur kycklingen och koka upp såsen som är kvar på hög värme med grädde och redning.
  • 4. Häll såsen över kycklingen innan du serverar.