Kryddiga julrevben
Kryddiga julrevben
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Kryddiga julrevben

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Heta kryddiga revbensspjäll som marineras under natten och passar perfekt på julbordet.  De här goda och smakrika revbensspjällen är kryddade med ingefära – en av flera julkryddor. Eventuellt kan man ta lite mer ingefära än vad receptet säger för att få lite mer julkänsla och ingefärasmak.

Recept: Sara Edman

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg revbensspjäll
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk ketjap manis
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 1 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • Salt och svartpeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Koka ihop marinaden; chilisås, balsamvinäger, ketjap manis och ingefära till en simmig sås. Ställ åt sidan att svalna.
  • 2. Dela revbensspjällen och lägg i den kalla marinaden. Låt marinera över natten.
  • 3. Lägg lök i klyftor och vatten i Crock-Poten. Placera revbensspjällen överst tillsammans med marinaden. Salta och peppra.
  • 4. Slowcooking: Tillaga på låg värme i 7-8 timmar eller hög värme i ca 5 timmar. ALT Tryckkokning: Sätt på Meat/Stew-läget i 15 min. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.