Kryddiga julrevben
Kryddiga julrevben
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Kryddiga julrevben

Heta kryddiga revbensspjäll som marineras under natten och passar perfekt på julbordet.  De här goda och smakrika revbensspjällen är kryddade med ingefära – en av flera julkryddor. Eventuellt kan man ta lite mer ingefära än vad receptet säger för att få lite mer julkänsla och ingefärasmak.

Recept: Sara Edman

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg revbensspjäll
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 4 msk ketjap manis
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 1 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • Salt och svartpeppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Koka ihop marinaden; chilisås, balsamvinäger, ketjap manis och ingefära till en simmig sås. Ställ åt sidan att svalna.
  • 2. Dela revbensspjällen och lägg i den kalla marinaden. Låt marinera över natten.
  • 3. Lägg lök i klyftor och vatten i Crock-Potgrytan. Placera revbensspjällen överst tillsammans med marinaden. Salta och peppra.
  • 4. Tillaga på låg värme i 7-8 timmar eller hög värme i ca 5 timmar.