Fantastiskt saftig och mör! Ett kalkonbröst som är långsamt kokat i vitt vin och färska örter tills köttet är saftigt och mört. Gör julmiddagen väldigt lätt att laga!
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
2,15 kg kalkonbröstbit med ben
5 kvistar färsk rosmarin, delade
5 kvistar färsk timjan, delade
1 lök, hackad
110 g kallt smör, skivat
250 g stjälkselleri, hackad
2 msk kycklingfond
3,75 dl vitt vin
Salt och peppar
Maizena
Grädde
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Gnid in kalkonen med salt och svartpeppar. Placera 2 rosmarinkvistar, 2 timjanskvistar, lite av den hackade löken och smörskivorna inuti kalkonen.
2. Lägg selleri, lök och kvarvarande färska örter i en Crock-Pot. Placera kalkonen över grönsakerna och örterna med toppen nedåt. Häll i vitt vin, fond och sätt på locket.
3. Koka på Hög tills köttet är genomstekt i ca 6 timmar. Ta ur kalkonen och täck med folie. Låt kalkonbröstet vila i 15 minuter före servering.
4. Sila det som är kvar i grytan och red såsen med maizena och grädde.