Kalkon i vitt vin
Kalkon i vitt vin
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Kalkon i vitt vin

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Fantastiskt saftig och mör! Ett kalkonbröst som är långsamt kokat i vitt vin och färska örter tills köttet är saftigt och mört. Gör julmiddagen väldigt lätt att laga!

Recept och foto: All recipes

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2,15 kg kalkonbröstbit med ben
  • 5 kvistar färsk rosmarin, delade
  • 5 kvistar färsk timjan, delade
  • 1 lök, hackad
  • 110 g kallt smör, skivat
  • 250 g stjälkselleri, hackad
  • 2 msk kycklingfond
  • 3,75 dl vitt vin
  • Salt och peppar
  • Maizena
  • Grädde
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Gnid in kalkonen med salt och svartpeppar. Placera 2 rosmarinkvistar, 2 timjanskvistar, lite av den hackade löken och smörskivorna inuti kalkonen.
  • 2. Lägg selleri, lök och kvarvarande färska örter i en Crock-Pot. Placera kalkonen över grönsakerna och örterna med toppen nedåt. Häll i vitt vin, fond och sätt på locket.
  • 3. Koka på Hög tills köttet är genomstekt i ca 6 timmar. Ta ur kalkonen och täck med folie. Låt kalkonbröstet vila i 15 minuter före servering.
  • 4. Sila det som är kvar i grytan och red såsen med maizena och grädde.