Juliga revbensspjäll
Juliga revbensspjäll
  • 4-8
  • 10m
  • 5h

Juliga revbensspjäll

Revbensspjäll som blir ljuvligt möra och som får smak av äpple, apelsin och julens goda kryddor. Receptet är lagom för 4 portioner som huvudrätt, eller som en del av julens buffé.

Recept och foto: Matmammans blogg.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 8 katrinplommon
  • Saft av 2 apelsiner
  • 2 dl julmust
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1/2 tsk kanel
  • 2-3 tsk chilipulver
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda kryddorna och gnid in revbensspjället med dem.
  • 2. Lägg spjället i Crock-Poten och fyll i med apelsinjuice och julmust. Koka på låg i 5-6 timmar.
  • 3. Lägg i plommonen och koka på hög i en halvtimme.
Information

Servera som en del av det småvarma på julbordet eller – om du vill – som middag med kokt potatis och en sås redd på spadet.