Juliga revbensspjäll
Juliga revbensspjäll
  • 4-8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Juliga revbensspjäll

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Revbensspjäll som blir ljuvligt möra och som får smak av äpple, apelsin och julens goda kryddor. Receptet är lagom för 4 portioner som huvudrätt, eller som en del av julens buffé.

Recept och foto: Matmammans blogg.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 8 katrinplommon
  • Saft av 2 apelsiner
  • 2 dl julmust
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1/2 tsk kanel
  • 2-3 tsk chilipulver
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda kryddorna och gnid in revbensspjället med dem.
  • 2. Slowcooking: Lägg gallret i Crock-Poten och fyll i med apelsinjuice och julmust. Koka på låg i 5-6 timmar. ALT Tryckkokning: Meat/Stew i 15 min. Låt trycket släppa naturligt i 10-15 min.
  • 3. Lägg i plommonen och koka på hög i en halvtimme.
Information

Servera som en del av det småvarma på julbordet eller – om du vill – som middag med kokt potatis och en sås redd på spadet.