Julskinka Express
Julskinka Express
  • 10 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • tillagningstid

Julskinka Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Julskinkan – det viktigaste på julbordet!

Går allt att göra i Crock-Pot Express? Tja, kanske inte allt, men det mesta. Här är ett härligt recept på julskinka.
Tips kika in i övriga julrecept i Crock-Pot

 

Pssst. Blir det mycket julskinka över? Laga något nytt 

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kg rimmad (okokt) juliskinka
  • vatten
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 7 kryddpepparkorn
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 ägg
  • 3 msk sötstark senap
  • 3 mask ströbröd eller panko
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skölj skinkan under rinnande vatten
  • 2. Lägg i gallret som följer med din Crock-Pot Express. Fyll innergrytan med vatten upp till gallret
  • 3. Lägg i skinkan i innergrytan med svålen uppåt
  • 4. Tryck på Meat/Stew, läge hög och ställ tiden på 60 min (30 min/kg)
  • 5. Medan skinkan kokar förbered ägg/senapsblandningen och sätt ungben på 225 grader
  • 6. Låt trycket släppa självt efter koktiden slut
  • 7. Skär bort svålen men behåll så mycket fett du vill ha kvar
  • 8. Pensla skinkan med ägg/senapsblandningen och häll över ströbröd eller panko
  • 9. Griljera i ungen på 225 grader i 10-15 min