Kinesisk sötsur tempehgryta
Kinesisk sötsur tempehgryta
  • 6 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 7h tillagningstid

Kinesisk sötsur tempehgryta

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Vem behöver hämtmat när du kan komma hem till en god tempehgryta full av kinesiska sötsura smaker? Lägg i ingredienserna innan du går på jobbet och det är klart vid middagstid. Jag ställer in min riskokare på en timer så att mitt ris är klart samtidigt.

Originalreceptet och bilder kommer från: Healthy slow cooking

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Sås:
  • 2,5 dl ananasbitar
  • 1,2 dl kopp krossade tomater
  • 1,2 dl vatten
  • 1/2 lök
  • 0,7 dl sojasås
  • 2 matskedar risvinäger
  • 3 cm färsk ingefära, skalad
  • Ingredienser:
  • 227g paket tempeh i fyrkanter
  • 4 dl tärnad ananas
  • 5 dl tärnad paprika valfri färg
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • ris
  • sallad
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Tillsätt alla såsens ingredienser i din mixer och blanda.
  • 2. Lägg huvudingredienserna och sås till din Crock-Pot och koka på låg 7 till 9 timmar.
  • 3. Servera med kokat ris.