

Jag rekommenderar verkligen att låta karrén marinera över natten innan den tillagas. Inte bara för att köttet då drar tills sig mer smak, utan kanske främst av ren bekvämlighet. Du slipper stå och vispa och hacka i svinottan för att fylla Crock-Poten innan du åker till jobbet, eftersom du redan gjort jobbet åt dig själv. Mycket bättre än så an det väl knappast bli?
Recept av: www.smaskens.nu
Ingredienser
- en fläskkarré på dryga kilot
- 0,8 dl risvinäger
- 1,25 dl japansk soja
- 0,8 dl farinsocker
- 3 tsk sesamolja
- 2 tsk srirachasås
- 4 vitlökslyftor, finhackade
- 4 salladslökar, finhackade
- 2 tsk finriven ingefära
Gör så här
- Blanda ingredienserna til marinaden, och häll i dubbla plastpåsar.
- Lägg karrén i påsen med marinad, och sug ut så mycket luft som möjligt.
- Knyt noga igen påsarna.
- Låt marinera i kylskåp över natten.
- Lägg karrén och häll ned marinaden i Crock-Poten, och tillaga på låg i 8 timmar.
- Tag upp karrén ur Crock-Pot, och lägg den på en stor skärbräda
- Riv isär den med hjälp av gafflar, och lägg i en serveringsskål.
- Häll över cirka en deciliter av skyn från Crock-Pot, och blanda med köttet.
Mer recept med Kött
som huvudingrediens

Pulled Taco Pork med bara 4 ingredienser av Vivi Wallin

Grillade lammlägg

Jamaicansk köttgryta
UTFORSKA MODELLER
CROCKPOT-SKOLAN
Lär dig allt om Crockpots underbara värld. Hur ska du tänka kring kryddning, vätskemängd och tillagningstid? Hur beter sig olika råvaror vid olika tillagningssätt? Hur optimerar du smaker, texturer och upplevelsen av maten du lagar i en Crockpot. I vår Crockpot-skola får du veta allt du behöver för att bli proffs i köket.
Lär dig mer om Crockpot