Jag rekommenderar verkligen att låta karrén marinera över natten innan den tillagas. Inte bara för att köttet då drar tills sig mer smak, utan kanske främst av ren bekvämlighet. Du slipper stå och vispa och hacka i svinottan för att fylla Crock-Poten innan du åker till jobbet, eftersom du redan gjort jobbet åt dig själv. Mycket bättre än så an det väl knappast bli?
Recept av: www.smaskens.nu
Inga kommentarer »
Ingredienser
Ingredienser
- en fläskkarré på dryga kilot
- 0,8 dl risvinäger
- 1,25 dl japansk soja
- 0,8 dl farinsocker
- 3 tsk sesamolja
- 2 tsk srirachasås
- 4 vitlökslyftor, finhackade
- 4 salladslökar, finhackade
- 2 tsk finriven ingefära
Maila inköpslista
Gör så här
Gör så här
- Blanda ingredienserna til marinaden, och häll i dubbla plastpåsar.
- Lägg karrén i påsen med marinad, och sug ut så mycket luft som möjligt.
- Knyt noga igen påsarna.
- Låt marinera i kylskåp över natten.
- Lägg karrén och häll ned marinaden i Crock-Poten, och tillaga på låg i 8 timmar.
- Tag upp karrén ur Crock-Pot, och lägg den på en stor skärbräda
- Riv isär den med hjälp av gafflar, och lägg i en serveringsskål.
- Häll över cirka en deciliter av skyn från Crock-Pot, och blanda med köttet.
Diskussion om Koreansk karré
Mer recept med Kött
som huvudingrediens
Curry på nötkött och cocosmjölk
schedule7-8 timmar på låg
Hel fläskkarré med honung och örter
schedule6 timmar på låg
Lasagne i Expressen
schedule35 min + 15 min
UTFORSKA MODELLER
Oavsett om det är din första Crockpot, eller om du letar efter en uppgraderad modell så hittar du det hos oss. Nedan ser du några populära modeller.
Lyxig fransk högrevsgryta med bacon, morot och rödvin
En galet god och lyxig gryta som du kan äta med ugnsbakad potatis eller ris. Rödvin, bacon, högrev, morot, persiljerot & timjan skapar magi!
Se recept