Koreansk karré
Koreansk karré
  • 8
  • 10m
  • 8h

Koreansk karré

Jag rekommenderar verkligen att låta karrén marinera över natten innan den tillagas; inte bara för att köttet då drar tills sig mer smak, utan kanske främst av ren bekvämlighet. Du slipper stå och vispa och hacka i svinottan för att fylla Crock-Poten innan du åker till jobbet, eftersom du redan gjort jobbet åt dig själv. Mycket bättre än så an det väl knappast bli?

Recept av: www.smaskens.nu

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • en fläskkarré på dryga kilot
  • Marinad:
  • 1/3 cup risvinäger ( drygt 0,75 dl)
  • 1,5 cup japansk soja (ung 1,25 dl)
  • 1/3 cup farinsocker (drygt 0,75 dl)
  • 3 tsk sesamolja
  • 2 tsk srirachasås
  • 4 vitlökslyftor, finhackade
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 2 tsk finriven ingefära
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda ingredienserna til marinaden, och häll i dubbla plastpåsar.
  • 2. Lägg karrén i påsen med marinad, och sug ut så mycket luft som möjligt.
  • 3. Knyt noga igen påsarna.
  • 4. Låt marinera i kylskåp över natten.
  • 5. Lägg karrén och häll ned marinaden i CrockPoten, och tillaga på låg i 8 timmar.
  • 6. Tag upp karrén ur Crock-Pot, och lägg den på en stor skärbräda
  • 7. Riv isär den med hjälp av gafflar, och lägg i en serveringsskål.
  • 8. Häll över cirka en deciliter av skyn från Crock-Pot, och blanda med köttet.
Information

Goda tillbehör:
avokado, romansallad, srirachsasås
tunt skivad lök som snabbmarinerats i risvinäger och socker
tunt skivad gurka som snabbmarinerat i risvinäger, socker, en nypa salt samt koreanska chili flakes