Koreansk karré
Koreansk karré
  • 8 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 8h tillagningstid

Koreansk karré

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Jag rekommenderar verkligen att låta karrén marinera över natten innan den tillagas. Inte bara för att köttet då drar tills sig mer smak, utan kanske främst av ren bekvämlighet. Du slipper stå och vispa och hacka i svinottan för att fylla Crock-Poten innan du åker till jobbet, eftersom du redan gjort jobbet åt dig själv. Mycket bättre än så an det väl knappast bli?

Recept av: www.smaskens.nu

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • en fläskkarré på dryga kilot
  • 0,8 dl risvinäger
  • 1,25 dl japansk soja
  • 0,8 dl farinsocker
  • 3 tsk sesamolja
  • 2 tsk srirachasås
  • 4 vitlökslyftor, finhackade
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 2 tsk finriven ingefära
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda ingredienserna til marinaden, och häll i dubbla plastpåsar.
  • 2. Lägg karrén i påsen med marinad, och sug ut så mycket luft som möjligt.
  • 3. Knyt noga igen påsarna.
  • 4. Låt marinera i kylskåp över natten.
  • 5. Lägg karrén och häll ned marinaden i Crock-Poten, och tillaga på låg i 8 timmar.
  • 6. Tag upp karrén ur Crock-Pot, och lägg den på en stor skärbräda
  • 7. Riv isär den med hjälp av gafflar, och lägg i en serveringsskål.
  • 8. Häll över cirka en deciliter av skyn från Crock-Pot, och blanda med köttet.
Information

Goda tillbehör:
avokado, romansallad, srirachsasås
tunt skivad lök som snabbmarinerats i risvinäger och socker
tunt skivad gurka som snabbmarinerat i risvinäger, socker, en nypa salt samt koreanska chili flakes