Köttfärsås
Köttfärsås
  • 6-8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Köttfärsås

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Hej!
Köttfärsås är en favorit för många och javisst går det att göra i Crock-Pot. Köttfärsåsen blir riktigt mustig och smakrik när den får gå länge på låg värme i Crock-Pot. Det är så enkelt att slänga i allt på morgonen och sticka till jobbet/skolan för att senare komma hem till en färdig middag. Pastan kokar du på några minuter när du kommer hem.

Köttfärsås kan varieras efter tycke och smak. I denna har jag i soltorkade tomater och kapris vilket kan uteslutas om man så önskar.
TIPS! Vill du slippa steka köttfärsen på morgonen? Gör det på kvällen och ställ i kylen över natten så är det momentet klart.

Lycka till!
/Madeleine Landley

Madeleine Landley
Ett recept av
Madeleine Landley
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 800g nötfärs
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater (á 400g)
  • 4 dl vatten
  • ca 8 inlagda soltorkade tomater
  • 0,5 dl inlagd kapris
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • spagetti
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Börja med att hacka gul lök och vitlök
  • 2. Fräs färsen under omrörning tills den fått färg. Salta och peppra. Ha ner lök och vitlök och låt den fräsa med några minuter.
  • 3. Har du en Crock-Pot Express kan du steka direkt i innergrytan. Har du en Crock-Pot OPC-modell så steker du direkt i grytan fast på spisen. Och har du en Crock-Pot med keramikgryta så får du steka i en traditionell stekpanna på spisen.
  • 4. Gnugga morötterna rena och riv dem på de stora hålen på ett rivjärn.
  • 5. Blanda i de rivna morötterna, strimlade soltorkade tomater och kapris.
  • 6. Slå på krossade tomater och skölj ur burkarna med vatten och ha ner i grytan. Pudra över majsstärkelse och blanda allt.
  • 7. Salta och peppra ordentligt och peta ner ett lagerblad.
  • 8. Starta Crock-Poten på det låga värmeläget och låt den gå i 4 timmar. Den kan också gå i 2 timmar på det höga läget.
  • 9. Smaka av köttfärssåsen med mer salt och peppar, om det behövs efter tillagningen. Servera med nykokt spaghetti.
Information

Har du en Crock-Pot Express kan du steka direkt i innergrytan. Har du en Crock-Pot OPC-modell så steker du direkt i grytan fast på spisen. Och har du en Crock-Pot med keramikgryta så får du steka i en traditionell stekpanna på spisen.