Köttfärsås
Köttfärsås
  • 6-8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Köttfärsås

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Hej!
Köttfärsås är en favorit för många och javisst går det att göra i Crock-Pot. Köttfärsåsen blir riktigt mustig och smakrik när den får gå länge på låg värme i Crock-Pot. Det är så enkelt att slänga i allt på morgonen och sticka till jobbet/skolan för att senare komma hem till en färdig middag. Pastan kokar du på några minuter när du kommer hem.

Köttfärsås kan varieras efter tycke och smak. I denna har jag i soltorkade tomater och kapris vilket kan uteslutas om man så önskar.
TIPS! Vill du slippa steka köttfärsen på morgonen? Gör det på kvällen och ställ i kylen över natten så är det momentet klart.

Lycka till!
/Madeleine Landley

Madeleine Landley
Ett recept av
Madeleine Landley
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 800g nötfärs
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater (á 400g)
  • ca 8 inlagda soltorkade tomater
  • 0,5 dl inlagd kapris
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 lagerblad
  • salt
  • peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • spagetti
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Börja med att hacka gul lök och vitlök
  • 2. Fräs färsen under omrörning tills den fått färg. Salta och peppra. Ha ner lök och vitlök och låt den fräsa med några minuter.
  • 3. Har du en Crock-Pot Express kan du steka direkt i innergrytan. Har du en Crock-Pot OPC-modell så steker du direkt i grytan fast på spisen. Och har du en Crock-Pot med keramikgryta så får du steka i en traditionell stekpanna på spisen.
  • 4. Gnugga morötterna rena och riv dem på de stora hålen på ett rivjärn.
  • 5. Blanda i de rivna morötterna, strimlade soltorkade tomater och kapris.
  • 6. Slå på krossade tomater och skölj ur burkarna med vatten och ha ner i grytan. Pudra över majsstärkelse och blanda allt.
  • 7. Salta och peppra ordentligt och peta ner ett lagerblad.
  • 8. Starta Crock-Poten på det låga värmeläget och låt den gå i 4 timmar. Den kan också gå i 2 timmar på det höga läget.
  • 9. Smaka av köttfärssåsen med mer salt och peppar, om det behövs efter tillagningen. Servera med nykokt spaghetti.
Information

Har du en Crock-Pot Express kan du steka direkt i innergrytan. Har du en Crock-Pot OPC-modell så steker du direkt i grytan fast på spisen. Och har du en Crock-Pot med keramikgryta så får du steka i en traditionell stekpanna på spisen.

Kommentarer

Tony Eriksson
Tony Eriksson

Har gjort köttfärssås en massa gånger utan att steka färsen först,undrar varför de skulle vara nödvändigt??

2020-12-14
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Ja, det har du rätt i. Det blir ingen skillnad på smaken.

2020-12-17
Tomas Brodin
Tomas Brodin

Blir det inte lättare att fördela den i grytan om den är stekt, är den rå kan det ju bli stora klumpar?

2020-12-22
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Så är det, men man kan nog röra om den i tomatsåsen ändå utan att steka den.

2020-12-23
Rickard Eklund
Rickard Eklund

Fick min crockpot i söndags och testade en rätt igår som vart ok men denna testa jag idag och något är galet fel. 1. Det är mer soppa än sås. Så vattning 2. Den är totalt smaklös.

Har jag satt den i fel läge ? Står 4tim på low. Startade dock inte utan att välja läge, så valde slowcook. Kan det vara det ?

2022-01-25
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Hej! Jag har tagit bort vattnet från receptet. Det behövs inte när man har slowcooking-läget, bara om man tryckkokar.

2022-03-31