Köttfärsburritos
Köttfärsburritos
  • 6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 6h tillagningstid

Köttfärsburritos

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna måltid innehåller allt du behöver, nötkött, ost och kolhydrater. Nötkött och enchiladasås får koka hela dagen, sedan gör jag burritos med kött, bönor och ost, täcker det sedan med såsen och mer ost.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg grytkött
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk peppar
  • 1/2 tsk oregano
  • 115g (grillade) gröna chilis
  • 1 liten gul lök
  • 800g röd enchilada-sås
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 5 dl riven cheddarost
  • 500g burk bönor
  • 8 tortillas
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg nötköttet i slow cookern. Lägg till salt, peppar, oregano, lök, tärnad chilipeppar och enchiladasås. Rör om.
  • 2. Lägg på locket och koka på låg i 6-8 timmar.
  • 3. När tillagningstiden är klar, värm bönorna i mikrovågsugn eller på spisen. Lägg till en sked med bönor på varje tortilla och en sked av köttet. Strö ost över. Rulla ihop burritos.
  • 4. Värm upp 4-6 burritos i slow cookern. Ta bort en del av såsen och lägg ner rullarna, häll sedan lite sås över dem och tillsätt mer ost på toppen. Sätt slow cookern på hög och låt dina burritos värmas upp i 20 minuter till.
  • 5. Om du vill värma alla burritos på en gång rekommenderar jag att man lägger dem i en form och gräddar dem i ugnen. Häll sås över burritos och toppa med ost, ställ dem i ugnen inställd på 350 grader och grilla i cirka 10 minuter.