Köttfärssoppa med pasta och bönor
Köttfärssoppa med pasta och bönor
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 35m tillagningstid

Köttfärssoppa med pasta och bönor

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

God matig italiensk köttfärssoppa som får sin hetta av lite tabasco och mättar länge med hjälp av pasta och grönsaker.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 150 g hackad lök
  • 200g skivade morötter
  • 200g tärnad stjälkselleri
  • 2 burkar tomater
  • 3 dl kokta, sköljda röda kidneybönor
  • 2 dl kokta, sköljda vita cannelinibönor
  • 1,2 l köttbuljong
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk peppar
  • 0,5 tsk Tabasco sås
  • 700 g Dolmio pastasås med oliver (el likn.)
  • 120 g små makaroner
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 3 tsk hackad färsk persilja
  • creme fraiche eller matlagningsyoghurt
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek köttfärsen på "brown/sauté"-läget i olja, tills den är genomstekt.
  • 2. Tillsätt lök, morötter, selleri och tomater och låt det koka ihop i ca 10 minuter.
  • 3. Tillsätt bönorna, köttbuljongen, oregano, peppar, tabasco och pastasås.
  • 4. Tryck på "manual" och koka på "high pressure" tills selleri och morötter är mjuka, ca 35 minuter.
  • 5. Tillsätt pastan och låt den koka med tills den är färdig.
Information

Om du gör så mycket soppa att du vill frysa in den, häll inte i pastan. Den kan du tillsätta när du värmer soppan.

Garnera med persiljan och servera gärna med en klick crème fraîche och färskt gott bröd till.