Köttfärssoppa med pasta och bönor
Köttfärssoppa med pasta och bönor
  • 8
  • 20m
  • 35m

Köttfärssoppa med pasta och bönor

God matig italiensk köttfärssoppa så får sin hetta av lite tabasco och mättar länge med hjälp av pasta och grönsaker.

Ingredienser/inköpslista
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 150 g hackad lök
  • 200g skivade morötter
  • 200g tärnad stjälkselleri
  • 2 burkar tomater
  • 3 dl kokta, sköljda röda kidneybönor
  • 2 dl kokta, sköljda vita cannelinibönor
  • 1,2 l köttbuljong
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk peppar
  • 0,5 tsk Tabasco sås
  • 700 g Dolmio pastasås med oliver (el likn.)
  • 120 g små makaroner
Till servering
  • 3 tsk hackad färsk persilja
  • creme fraiche eller matlagningsyoghurt
Gör så här
  • 1. Stek köttfärsen på "brown/sauté"-läget i olja, tills den är genomstekt.
  • 2. Tillsätt lök, morötter, selleri och tomater och låt det koka ihop i ca 10 minuter.
  • 3. Tillsätt bönorna, köttbuljongen, oregano, peppar, Tabasco och pastasås. Tryck på "manual" och koka på "high pressure" tills selleri och morötter är mjuka, ca 35 minuter.
  • 4. Tillsätt pastan och låt den koka med tills den är färdig.
  • 5. Garnera med persiljan och servera gärna med en klick creme fraiche och färskt gott bröd till.
Information

Om du gör så mycket soppa att du vill frysa in den, häll inte i pastan då. Den kan du hälla i när tillsätta när du värmer soppan.

Näringsinformation

Kalorier 329
Kalorier av fett 117
Totalt kolhydrater 33g 11%
Fibrer 7g 28%
Socker 8g
Protein 19g 38%