Köttgryta med tomat i Express
Köttgryta med tomat i Express
  • 8 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 35m tillagningstid

Köttgryta med tomat i Express

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Klar på en timme i Crock-Pot Express. FANTASTISK att ha till gnocchi, pasta, polenta, ris, potatis och mycket mer.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2 kg tjocka revben (eller 1 kg benfritt kött)
  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 1 liten lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1/4 kopp torrt rött vin
  • 1 burk pastasås (t ex Dolmio tomat & basilikasås)
  • 1/2 kopp vatten
  • 1/2 tesked salt
  • 1/4 tesked krossad rosepeppar
  • Salt och peppar, efter smak
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Slå på grytan på sauté-inställningen. Medan den värmer upp, trimma eventuellt överskott av fett från revbenen och torka sedan med en pappershandduk. Krydda köttet generöst med salt och peppar.
  • 2. Bryn revbenen: Häll oljan i grytan. Lägg revbenen i den heta oljan och stek på alla sidor tills de har fått färg. (Köttet behöver inte vara helt kokt. Bara brynt.) Ta bort från grytan och lägg åt sidan.
  • 3. Lök, vitlök och vin: Använd tång och en pappershandduk för att ta bort eventuell överskottsolja från pottan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills de är mjuka, ca 3 minuter, skrapa de bruna bitarna från grytans botten. Häll i vin och koka i ca 2 minuter.
  • 4. Lägg till revben, tomatsås, salt och krossad rosépeppar i grytan. Använd 1 dl vatten för att skölja ut såsburken och lägg till i grytan. Ställ in köttinställningen (35 min). När det är klart, låt locket sitta på tills det släppt ut ångan (ca 10-15 min).
  • 5. Lägg köttet på en plåt. Dela i bitar, ta bort ben och eventuella bitar av fett. Ställ genast grytan på sauté igen för att reducera såsen. Skumma eventuellt fett på toppen av såsen och lägg tillbaka köttet. Smaka av och tillsätt salt och peppar om det behövs. Yummmo!