Mustig chiligryta på högrev
Mustig chiligryta på högrev
  • 6 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 10h tillagningstid

Mustig chiligryta på högrev

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

En ljuvlig chiligryta med mycket smak och djup.

 

Åsa Humble
Ett recept av
Åsa Humble
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1,5 kg högrev skuren i bitar
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5-1 dl oxfond
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 torkad chili (chipotle eller morita)
  • 3-4 dl Guinness öl
  • 2 spetspaprikor
  • Smör till stekning
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Bryn köttet tillsammans med smör.
  • 2. Lägg i den grovt hackade gula löken, rör om så att den inte tar färg.
  • 3. Tillsätt tomatpuré, låt steka någon minut under omrörning.
  • 4. Lägg i oregano, fänkålsfrö, spiskummin, lagerblad, rökt paprikapulver och den hackade vitlöken.
  • 5. Ta fram den torkade chilin, skär av "pinnen", så att det bara är själva frukten. Lägg ner hel i grytan.
  • 6. Tillsätt fond och Guinness-öl
  • 7. Tärna paprikan (utan kärnhus) och lägg ner tillsammans med de övriga ingredienserna.
  • 8. Kör på låg värme ca 10 timmar.
  • 9. När den är klar, servera med pasta, ris eller potatismos.