Krämig räksoppa
Krämig räksoppa
  • 4
  • 30 minuter
  • 4-5 timmar på låg eller 2-3 timmar på hög

Krämig räksoppa

En stärkande och näringsrik soppa med en asiatisk touch av koriander.

Recept av: Phil Vickery

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 2,5 dl vatten
  • 1 kyckling buljongtärning
  • 2 stora potatisar, skalade och skurna
  • 2 stora lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g gröna bönor, skurna i 1 cm bitar
  • 200 g majskorn
  • 3 rågade msk mjöl
  • 5 msk kallt vatten
  • 3 dl mjölk
  • 200 g tinade och skalade räkor
  • 4 msk hackad färsk koriander
  • Salt och nymald svartpeppar
  • färsk persilja att garnera med
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda 2,5 dl vatten, buljongtärning, potatis, lök, vitlök, bönor och majskorn i en kastrull och värm försiktigt (eller använd Sauté Crock-Pot¨ slow cooker på spishållen).
  • 2. Blanda samman mjölet och 5 msk vatten till en tunn smet och rör ner i kastrullen. Krydda med salt och peppar.
  • 3. Häll över kastrullens innehåll i innergrytan och placera i värmeenheten och koka på låg i 4 timmar eller på hög i 2-3 timmar. Efter den tiden, tag bort locket och vrid upp värmen till Hög inställning och tillsätt mjölken, räkorna och koriander och koka i ytterligare 1 timme.
  • 4. Servera med mycket hackad persilja.