Kyckling med vitlök, svamp och honung
Kyckling med vitlök, svamp och honung
  • 6-8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Kyckling med vitlök, svamp och honung

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna kycklingrätt är lätt att kasta ihop och blir supergod. Det är också en bra mängd grönsaker i den och kan ätas som den är eller serveras med vitt ris.

Recept från: My Natural Family

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 kycklingbitar, lårfilé, utan skinn
  • 2 paprikor, hackade
  • 1 zucchini, 2 cm tjocka
  • 1 gul lök, i stora bitar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl honung
  • 1 tsk havssalt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 msk arrowrot/maizena
  • 1 msk vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk koriander
  • Ris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Placera kycklingen i basen av Crock-Poten.
  • 2. Blanda i en skål balsamvinäger, honung, vitlök, salt och chiliflingor. Häll över kycklingen.
  • 3. Täck med locket och laga på hög i 3 timmar eller låg i 5-6 timmar.
  • 4. Tillsätt lök, skivad paprika och skivad zucchini till Crock-Poten. Koka i ytterligare en timme.
  • 5. Blanda arrowrootpulver/maizena och vatten och rör om ordentligt. Häll i Cock-Poten och blanda med kokvätskan, kycklingen och grönsakerna.
  • 6. Låt koka i ytterligare 10 minuter, eller tills det tjocknat tillräckligt för att täcka kycklingen och grönsakerna.
  • 7. Klipp färsk koriander över och servera som det är eller med ditt favorittillbehör.

Kommentarer

Hanna Jensen
Hanna Jensen

Vilka kycklingbitarna syftar ni på? Stor skillnad på vingar, lår och klubbor.

2021-12-30
Crock-Pot Sverige
Crock-Pot

Ja, det är benfria bitar som används i receptet.

2022-01-03