Kyckling med vitlök & honung
Kyckling med vitlök & honung
  • 6-8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 5h tillagningstid

Kyckling med vitlök & honung

Denna kycklingrätt är lätt att kasta ihop och blir supergod. Det är också en bra mängd grönsaker i den och kan ätas som den är eller serveras med vitt ris.

Recept från: My Natural Family

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 kycklingbitar med ben, utan skinn
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl honung
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk havssalt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 paprikor, hackade
  • 1 gul lök, i stora bitar
  • 1 zucchini, 2 cm tjocka
  • 1 msk arrowrot/maizena
  • 1 msk vatten
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Färsk koriander
  • Ris
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Placera kycklingen i basen av crockpotten. Blanda i en skål balsamvinäger, honung, vitlök, salt och chiliflingor. Häll över kycklingen.
  • 2. Täck med locket och laga på hög i 3 timmar eller låg i 5-6 timmar.
  • 3. Tillsätt lök, skivad paprika och skivad zucchini till crockpotten. Koka i ytterligare en timme.
  • 4. Blanda arrowrootpulver/maizena och vatten och rör om ordentligt. Häll i en Cock-Pot och blanda med kokvätskan med kycklingen och grönsakerna. Låt koka i ytterligare 10 minuter, eller tills det tjocknat tillräckligt för att täcka kycklingen och grönsakerna.
  • 5. Klipp färsk koriander över och servera som det är eller med ditt favorittillbehör.