Kyckling- och parmesansoppa
Kyckling- och parmesansoppa
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Kyckling- och parmesansoppa

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Värmande kyckling- och parmesansoppa att mumsa på när man kommer in från kylan.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 0,25 kg kycklingfilé
  • 1 grön paprika, hackad
  • 1 hackad silverlök
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk färsk oregano
  • 1 msk färsk basilika
  • rödpeppar flakes (efter smak)
  • Hackad basilika
  • 4 dl riven parmesanost
  • 1,2 hg pasta penne
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Lägg allt i grytan utom lite av osten och pastan. Koka på låg i 8 tim eller hög på 4 tim.
  • 2. Ta upp kycklingen och skär i små bitar. Lägg i pastan och koka på hög i 15 min. Lägg tillbaka kycklingen och rör om försiktigt.
  • 3. Garnera med parmesanost och basilika.