Kycklingburrito
Kycklingburrito
  • 6 portioner
  • 20m förberedelsetid
  • 30m tillagningstid

Kycklingburrito

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Denna smakrika filippinska kycklingrätt kan du använda till mycket. Du kan till exempel göra en klassisk burrito av kycklingen i ett mjukt tortilla bröd, eller servera tillsammans med krispig sallad, ris och bönor som en matig lunch.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kg benfria kycklinglår, utan skinn
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 6 st krossade vitlöksklyftor
  • 2,5 cm skivad ingefära
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • ¾ dl soja
  • 1 matsked socker
  • Salt och peppar
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Kokt ris
  • Kokta svarta bönor, skivad avokado, salsa, majs och/eller körsbärstomater
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Vispa ihop vinägern, sojan och sockret i en liten skål och ställ åt sidan.
  • 2. Lägg hälften av den skivade löken i ett jämnt lager i botten av din Express Cooker.
  • 3. Fördela ingefäran och vitlöken jämnt ovanpå löken. Lägg sedan ner kycklingdelarna, i ett lager.
  • 4. Krydda med 1 tesked salt och 2 teskedar peppar och täck kycklingen med resten av löken.
  • 5. Häll vinägerblandningen över kycklingen.
  • 6. Sätt på locket och lås enligt instruktionerna. Sätt på MEAT/STEW och ange tillagningstid 15 min.
  • 7. Låt stå i minst 15 min innan du öppnar ventilen för att släppa ut eventuell kvarvarande ånga.
  • 8. Lyft försiktigt av locket och använd skedar för att lyfta över kycklingen till en tallrik. Använd två gafflar för att strimla kycklingen.
  • 9. Servera kycklingen ovanpå ris i en skål med önskade tillbehör. Ringla lite av såsen över kycklingen, om så önskas.