Kycklinggryta med grönsaker och couscous (Barnmat)
Kycklinggryta med grönsaker och couscous (Barnmat)
  • 8 portioner
  • 15m förberedelsetid
  • 25m tillagningstid

Kycklinggryta med grönsaker och couscous (Barnmat)

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

”Det enda jag behöver är en kniv, en skärbräda, en skalare och en Crock-Pot” säger videobloggaren Helen Torsgården. I sin videoblogg visar hon hur hon enkelt lagar en god och nyttig barnmatsrätt i Crock-Pot Express.

Här delar hon med sig av döttrarna Selma & Sveas favorit, kycklinggryta med grönsaker och couscous.

 

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 kycklingfilé
  • 1 - 2 dl couscous (beroende på hur blött det är när det är klart)
  • 1 stor morot
  • 140 g broccoli
  • 140 g blomkål
  • 1 dl majs
  • 1 dl ärtor
  • 1 gul lök
  • 1 burk passerade tomater
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • Basilika
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och hacka löken i mindre bitar.
  • 2. Skala och skär moroten i slantar.
  • 3. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar.
  • 4. Skär kycklingfilén i 1,5x1,5 cm stora bitar.
  • 5. Lägg allt i grytan med majs och ärtor.
  • 6. Häll på passerade tomater och kokosmjölken,
  • 7. Kör din Crock-Pot på Meat/Stew i ca 25 min.
  • 8. Kolla så att allt är mjukt.
  • 9. Häll på couscous och låt den svälla i 10 min.
Information

Om du vill göra det enkelt tar du en påse blandade frysta grönsaker istället för de färska, 3 - 4 dl.