Kycklinggryta med potatis – allt i en Crock Pot
Kycklinggryta med potatis – allt i en Crock Pot
  • 8-10 portioner
  • 30m förberedelsetid
  • 4h tillagningstid

Kycklinggryta med potatis – allt i en Crock Pot

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Kycklinggryta med potatis i Crockpot måste vara det smidigaste receptet jag har! Jag ställde frågan på Instagram vad folk vill ha för recept och då blev svaren “gryta, enkelt, billigt och Balkan”. Den här grytan är just det – enkel och Balkaninspirerad! Det enda du behöver göra är att lägga i kyckling, potatis, lök och paprika. Sedan i med lite kryddor och vitt vin, på med locket och efter 4 timmar har du en gryta som innehåller allt. Det här är anledningen till varför jag älskar min Crockpot!

Allt började med att min svärmor gav mig en lergryta för många år sen. Jag blev helt överförtjust i det sättet att laga mat. Efter några år upptäckte jag Crockpot, som var lite samma sak, fast nu slapp jag momentet att lägga lergrytan i blöt, vilket var skönt. När jag lagade i lergryta var jag dessutom alltid lite orolig för att det skulle rinna över och tung att plocka ut ur ugnen var den också. Allt det slipper jag nu. Här kommer recept för dig som gillar smidig matlagning!

Diana Dontsova
Ett recept av
Diana Dontsova
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 ½ kg kycklinglårfilé
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 3 msk paprikapulver
  • 2 msk Vegeta
  • 2 tsk torkad timjan
  • Chiliflakes
  • Svartpeppar
  • 1 ½ dl vitt vin (går att byta ut mot 1 ½ dl vatten)
  • ev. salt
Till servering
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • Somunbröd eller annat gott bröd
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skär kycklinglårfiléerna i tre delar
  • 2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna
  • 3. Lägg alla ingredienser i Crock Poten och blanda väl. Lägg på locket och starta Crock Poten på högsta läget i 4 timmar. Grytan är klar när potatisen är mjuk.
  • 4. Smaka av med salt. Servera ihop med ett gott bröd som du kan doppa i grytan.

Kommentar

Jelena Pal
Jelena Pal

Med en msk tomatpuré och lite grädde 15min innan det är klart, blev perfekt!

2022-11-20