Kycklingköttbullar i krämig svampsås
Kycklingköttbullar i krämig svampsås
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 9m tillagningstid

Kycklingköttbullar i krämig svampsås

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Dessa krämiga kycklingköttbullar i svampsås är mjuka, saftiga och fulla av smak i en läcker sås som består av mycket svamp. Detta är en god snabblagad rätt som är perfekt till middag och serveras med nudlar, pasta och ångkokt broccoli.

Originalreceptet kommer från myfoodstory.com

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 550 g kycklingfärs
  • 1,8 dl pankoströbröd
  • 1 ägg
  • 3,5 dl kycklingbuljong
  • 1,2 dl hackad purjolök
  • 2,5 dl finhackad svamp
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk mjöl
  • 0,6 dl riven parmesan
  • 1 tsk oregano
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk torkad persilja
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1,2 dl grädde eller creme fraiche
  • Salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Blanda pankoströbröd, 1 ägg, 1 tsk oregano, 1 tsk paprikapulver, 3 finhackade vitlöksklyftor, parmesanost och salt efter smak i en stor skål.
  • 2. Blanda kycklingfärsen med ovanstående och forma smeten till köttbullar.
  • 3. Bryn kycklingköttbullarna i 2 msk olivolja i Crock-Pot Expressen på Brown/Sauté tills de fått fin färg.
  • 4. Lägg undan köttbullarna och värm två msk olja i Expressen.
  • 5. Stek 2 hackade vitlöksklyftor och purjolök tills den mjuknar och blir genomskinlig. Tillsätt svampen och stek i ytterligare 2-3 minuter.
  • 6. Rör i mjölet och tillsätt långsamt kycklingbuljongen under omrörning. Rör tills såsen tjocknar.
  • 7. Blanda i rosmarin, persilja, 1/2 tsk paprikapulver, salt och peppar. Späd med mer vatten om såsen är för tjock.
  • 8. Lägg tillbaka kycklingköttbullarna och kör på manual, högt tryck i 4 minuter.
  • 9. Släpp ångan naturligt i 5 minuter och öppna sedan locket.
  • 10. Blanda ner grädden och låt allt puttra i ytterligare några minuter på eftervärmen.
Information

Serveras med t.ex. nudlar, ris eller pasta och ångkokt broccoli.