Kycklingsoppa med nudlar
Kycklingsoppa med nudlar
  • 4 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 13m tillagningstid

Kycklingsoppa med nudlar

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

Det går fort, väldigt fort och rätterna blir mer komplexa i sin smak. Fattar ni? det tar 7 minuter att laga en soppa från en hel färsk kyckling.  Så nu kan vi inte skylla att vi inte har tid att laga riktig mat från grunden.
Här kommer första receptet på en perfekt soppa.
Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 1 hel grovt styckad kyckling
  • 1 L kycklingbuljong
  • 1 stor tärnad gul lök
  • 2 st morötter tärnade
  • 2 st stjälkar från en stjälkselleri skivade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 L vatten
  • 6 dl glasnudlar
  • 3 msk färsk skuren persilja
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Ställ in tryckkokaren på saute och stek morot, selleri och löken i smör ca 3min. Lägg i alla örter och salt & peppar, slå på buljongen och lägg i kycklingen och resten av vattnet.
  • 2. Ställ in tryckkokaren på soup 7 minuter och låt gå färdigt.
  • 3. Lyft upp kycklingen från koket och rensa bort ben och skinn, ställ åt sidan.
  • 4. Ställ kokaren återigen på saute och lägg i nudlarna, koka 6 minuter utan lock, lägg tillbaka kycklingen i mindre bitar, smaka av med salt & peppar.
  • 5. Lägg upp i soppskålar och garnera med färsk persilja.
  • 6. Servera gärna med brödkrutonger som bakats av i ugnen med ost.