Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
8 lasagneplattor
180 g Mozzarellaost i bitar
0,5 dl riven Parmesan
750 g tomatsås (för pasta)
400 g köttfärs
1 gul lök, hackad
1 stort ägg
200g Ricottaost
1 tsk italienska kryddor
salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
1. Stek köttfärsen och löken på BROWN/SAUTÈ tills den är genomstekt. Blanda den med pastasåsen (eller tomatkross, men då får man krydda själv). Lägg den i en bunke.
2. Vispa ägget i en skål och blanda med Ricottaost och kryddor
3. Bryt lasagneplattorna i mindre bitar och täck botten med dem. Täck med 1/3 del av pastasåsen + ricotta blandningen. Strö mozzarella över. Repetera detta 3 gånger.
4. Strö parmesan över på toppen.
5. Sätt på MEAT/STEW i 20 minuter och låt sedan trycket släppa automatiskt i 15 min.
6. Sätt gärna in den i ugnen 10 min så att den får lite färg. Servera med en god sallad till