Lasagne
Lasagne
  • 4
  • 15m
  • 50m

Lasagne

Gör lasagne i Crock-Pot Express. Himmelskt god tryckkokarlasagne fylld med krämiga ostiga lager. Din familj kommer att jubla!

 

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 8 lasagneplattor
  • 180 g Mozzarellaost i bitar
  • 0,5 dl riven Parmesan
  • 750 g tomatsås (för pasta)
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 stort ägg
  • 200g Ricottaost
  • 1 tsk italienska kryddor
  • salt och peppar
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Stek köttfärsen och löken på BROWN/SAUTÈ tills den är genomstekt. Blanda den med pastasåsen (eller tomatkross, men då får man krydda själv). Lägg den i en bunke.
  • 2. Vispa ägget i en skål och blanda med Ricottaost och kryddor
  • 3. Bryt lasagneplattorna i mindre bitar och täck botten med dem. Täck med 1/3 del av pastasåsen + ricotta blandningen. Strö mozzarella över. Repetera detta 3 gånger.
  • 4. Strö parmesan över på toppen.
  • 5. Sätt på MEAT/STEW i 20 minuter och låt sedan trycket släppa automatiskt i 15 min.
  • 6. Sätt gärna in den i ugnen 10 min så att den får lite färg. Servera med en god sallad till