Lax med rotfruktsmos och couscous (Barnmat)
Lax med rotfruktsmos och couscous (Barnmat)
  • 8-10 portioner
  • 10m förberedelsetid
  • 25m tillagningstid

Lax med rotfruktsmos och couscous (Barnmat)

Tack för din röst!

Du har redan röstat!

“Crock-Pot is da shit” säger videobloggaren Helen Torsgården och visar hur hon enkelt lagar en god och nyttig barnmatsrätt i Crock-Pot Express.

Här delar hon med sig av ett av favoritrecepten, lax med rotfruktsmos och couscous.

Ingredienser/inköpslista
Tips: Använd checkboxarna som inköpslista när du handlar.
  • 4 laxfiléer
  • 1 stor morot
  • 1 palsternacka
  • 1 medelstor sötpotatis
  • 1 lök
  • 2 - 3 potatisar
  • Några klickar smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • Citronsaft
  • 1 - 2 dl couscous (beroende på hur blött det är när det är klart)
Gör så här
Använd checkboxarna för att lätt följa receptet steg för steg.
  • 1. Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar. Lägg i grytan.
  • 2. Häll på en kopp vatten.
  • 3. Lägg lax i folie med smör, pressad vitlök och citronsaft.
  • 4. Placera gallret över rotfrukterna och lägg laxpaketet ovanpå
  • 5. Tryckkoka på hög i 20-25 minuter.
  • 6. Mosa rotfrukterna och häll på couscous.
  • 7. Låt stå och svälla några minuter.